Πρόκειται για 4 μικρούς αδένες στο μέγεθος "φακής" που βρίσκονται πίσω από το θυρεοειδή αδένα. Οι αδένες αυτοί παράγουν μια ορμόνη που λέγεται παραθορμόνη και ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.
Γράφει ο κύριος Δημήτρης Μωραίτης
Χειρουργός - Ογκολόγος
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Συνήθως οι περισσότεροι ασθενείς με υπερπαραθυρεοειδισμό δεν έχουν συμπτώματα. Το πρόβλημα ανακαλύπτεται τυχαία, όταν σε κάποια εξέταση αίματος το ασβέστιο βρίσκεται αυξημένο. Σε κάποιους άλλους ασθενείς μπορεί η νόσος να δώσει συμπτώματα και συνήθως αυτά είναι πέτρες στους νεφρούς ή οστεοπόρωση.
ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Μια απλή εξέταση αίματος αρκεί για να τεθεί η διάγνωση. Ένα υπερηχογράφημα μπορεί να επιβεβαιώσει τη θέση του παραθυρεοειδή αδένα που έχει υπερτραφεί.
ΘΕΡΕΠΕΙΑ
Συνήθως η θεραπεία της νόσου είναι χειρουργική. Η ομάδα μας εφαρμόζει επαναστατικές ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Εντοπίζουμε και αφαιρούμε μόνο τον αδένα που έχει υπερτραφεί, αφήνοντας τους άλλους ανέπαφους.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Η πρόγνωση της νόσου αφού αντιμετωπισθεί είναι εξαιρετική. Με τις καινούργιες θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζουμε το πρόβλημα λύνεται εύκολα, σχετικά ανώδυνα και οριστικά.
boro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.