Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Παραθυρεοειδείς αδένες.Πως θα καταλάβω ότι έχω πρόβλημα;


Πρόκειται για 4 μικρούς αδένες στο μέγεθος "φακής" που βρίσκονται πίσω από το θυρεοειδή αδένα. Οι αδένες αυτοί παράγουν μια ορμόνη που λέγεται παραθορμόνη και ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.
Γράφει ο κύριος Δημήτρης Μωραίτης 
  Χειρουργός - Ογκολόγος 
Σπάνια σε μερικούς ανθρώπους κάποιος από αυτούς τους αδένες μπορεί να υπερτραφεί. Αυτό σημαίνει ότι παράγει περισσότερη παραθορμόνη από ότι χρειάζεται ο οργανισμός.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Συνήθως οι περισσότεροι ασθενείς με υπερπαραθυρεοειδισμό δεν έχουν συμπτώματα. Το πρόβλημα ανακαλύπτεται τυχαία, όταν σε κάποια εξέταση αίματος το ασβέστιο βρίσκεται αυξημένο. Σε κάποιους άλλους ασθενείς μπορεί η νόσος να δώσει συμπτώματα και συνήθως αυτά είναι πέτρες στους νεφρούς ή οστεοπόρωση.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Μια απλή εξέταση αίματος αρκεί για να τεθεί η διάγνωση. Ένα υπερηχογράφημα μπορεί να επιβεβαιώσει τη θέση του παραθυρεοειδή αδένα που έχει υπερτραφεί.

ΘΕΡΕΠΕΙΑ
Συνήθως η θεραπεία της νόσου είναι χειρουργική. Η ομάδα μας εφαρμόζει επαναστατικές ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Εντοπίζουμε και αφαιρούμε μόνο τον αδένα που έχει υπερτραφεί, αφήνοντας τους άλλους ανέπαφους.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Η πρόγνωση της νόσου αφού αντιμετωπισθεί είναι εξαιρετική. Με τις καινούργιες θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζουμε το πρόβλημα λύνεται εύκολα, σχετικά ανώδυνα και οριστικά.


boro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com