Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Θυρεοειδής: Πως θα τον προστατεύσουμε

Θυρεοειδής: Πως θα τον προστατεύσουμε

Προσοχή στο φθόριο

Το φθόριο συμβάλλει στην υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Αυτή η ιδιότητα του είναι χρήσιμη για τα άτομα που έχουν υπερδραστήριο θυρεοειδή, αλλά αν ο θυρεοειδής λειτουργεί φυσιολογικά, θα πρέπει να αποφεύγετε να λαμβάνετε πολύ φθόριο για την πρόληψη τυχόν προβλημάτων. Πίνοντας εμφιαλωμένο νερό μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη φθορίου, επειδή το νερό της βρύσης συχνά περιέχει φθόριο.
Θυρεοειδής: Πως θα τον προστατεύσουμε
Ίσως περιέχει πολύ φθόριο.
Αν έχετε προβλήματα  θυρεοειδούς μπορείτε να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα που δεν περιέχει φθόριο. Επίσης, αποφύγετε τις πολλές θεραπείες για τα δόντια που βασίζονται στο φθόριο, εκτός αν στις έχει επιτρέψει γιατρός.

Αλήθεια εσείς πόσο ιώδιο χρειάζεστε;

Το ιώδιο το χρειάζεται ο θυρεοειδής για να συνθέσει τις κύριες ορμόνες του Τ3 και Τ4 και το παίρνει από τις τροφές. Για την πρόληψη όμως των προβλημάτων του θυρεοειδούς πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη λήψη ιωδίου. Πολύ χαμηλές ή υπερβολικές ποσότητες ιωδίου ενδέχεται να επηρεάσουν τη λειτουργία του αδένα.  Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα για έναν υγιή ενήλικα είναι 120 έως 150 mcg ημερησίως. Η ποσότητα αυτή αυξάνεται για τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, ενώ είναι πολύ χαμηλότερη για βρέφη και παιδιά.
Θυρεοειδής: Πως θα τον προστατεύσουμε
Περιέχουν ιώδιο.
Το μεγαλύτερο μέρος του ιωδίου, το λαμβάνουμε από την κατανάλωση ιωδιούχου αλατιού και από τα προϊόντα που καλλιεργούνται σε έδαφος που είναι πλούσιο σε ιώδιο. Τροφές πλούσιες σε ιώδιο είναι το ιωδιούχο αλάτι, τα θαλασσινά, το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν δεν είστε σίγουροι συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το κατά πόσο θα πρέπει να αποφεύγετε ή όχι το ιώδιο.

Κάντε τα προβλήματα …καπνό

Οι πολλές τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο τσιγάρο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα του θυρεοειδούς ή να επιδεινώσουν ήδη υπάρχοντα προβλήματα του αδένα.
Θυρεοειδής: Πως θα τον προστατεύσουμε
Το κάπνισμα βλάπτει και τον θυρεοειδή.
Επίσης, η θεραπεία για τις παθήσεις του θυρεοειδούς καθίσταται συχνά λιγότερο αποτελεσματική για τους καπνιστές. Αυτός είναι και ένας από τους πολλούς λόγους που αν καπνίζετε, θα πρέπει να σταματήσετε. Το κάπνισμα σίγουρα δεν βοηθάει στην πρόληψη των προβλημάτων του θυρεοειδούς.

Χαλαρώστε!

Το στρες έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προκαλέσει ή και να επιδεινώσει μια μεγάλη σειρά παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων του θυρεοειδούς.
Θυρεοειδής: Πως θα τον προστατεύσουμε
Η μείωση των επιπέδων του στρες με την άσκηση, τη γιόγκα, το διαλογισμό και με διάφορες άλλες τεχνικές καταπολέμησης του άγχους, μπορεί να αποτρέψει τα προβλήματα του θυρεοειδούς, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει στην αντιστροφή τους.

Προσθέστε σελήνιο στη διατροφή σας

Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που θεωρείται ότι μπορεί να αποτρέψει τα προβλήματα του θυρεοειδούς. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές όπως όσπρια, τρόφιμα ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς και θαλασσινά που έχουν σελήνιο (εκτός αν σας έχει συμβουλεύσει ο γιατρός να αποφεύγετε τα θαλασσινά).
Θυρεοειδής: Πως θα τον προστατεύσουμε
Είναι πλούσιοι σε σελήνιο.
Το συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο βοηθά επίσης και στην αντιμετώπιση κρίσεων άγχους. Το σελήνιο μπορεί να ληφθεί και ως συμπλήρωμα, είναι σχετικά οικονομικό και μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα φαρμακεία. Το σελήνιο συχνά περιλαμβάνεται και στις πολυβιταμίνες. Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη ενός συμπληρώματος σεληνίου. 

Επισκεφτείτε γιατρό αν παρουσιάζετε συμπτώματα υποθυρεοειδισμού:

  • Υπνηλία
  • Βραχνάδα στη φωνή
  • Βραδύτητα στις κινήσεις
  • Κρυώνετε εύκολα
  • Παρουσιάζετε αύξηση του βάρους
ή υπερθυρεοειδισμού
  • Υπερβολική εφίδρωση
  • Ταχυπαλμία και άνοδο της πίεσης
  • Νευρικότητα – Λεπτό τρόμο άνω άκρων
  • Έντονη κόπωση
  • Αύξηση της όρεξης
  • Απώλεια βάρους
  • Αδυναμία
  • Ζεσταίνεστε εύκολα
πηγή:pathfinder.gr

ofono.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com