Πολλές φορές έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις που κάποιοι μας παρουσιάζουν ορισμένες θεωρίες σχετικά με το φαγητό και δε μας «κολλάνε» ιδιαίτερα, αλλά πιστεύουμε ότι για να το λένε, θα έχουν δίκιο. Παρακάτω, παρουσιάζουμε 8 τέτοιες περιπτώσεις που μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείτε…
Το λάδι τρούφας αντικαθιστά τις τρούφες
Το λάδι τρούφας τις περισσότερες φορές γίνεται με άρωμα τρούφας το οποίο προστίθεται στο ελαιόλαδο. Το άρωμα τρούφας είναι ένα χημικό συστατικό και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της πραγματικής τρούφας. Κι αν πιστεύετε ότι ένα ολόκληρο μπουκάλι με τέτοιο λάδι μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με μια φλούδα από πραγματική τρούφα, ίσως αναθεωρήσετε, όταν τη δοκιμάσετε. Δεν είναι άλλωστε και τυχαία η διαφορά στην τιμή των δύο αυτών προϊόντων.
Δεν πρέπει να τρώμε ΠΟΤΕ ψάρι με τυρί
Το κόκκινο κρασί δεν καταναλώνεται ΠΟΤΕ κρύο
Μεγάλο λάθος. Πρόσφατα μάλιστα παρουσιάσαμε και τις 5 ποικιλίες που είναι προτιμότερο να τις καταναλώνετε κρύες (μπορείτε να τις δείτε εδώ ). Το Lambrusco για παράδειγμα είναι ένα κρασί που είναι καλύτερο να πίνεται κρύο γιατί έτσι αναδεικνύονται καλύτερα τα αρώματα και η γεύση του. Το ίδιο ισχύει και για το pinot noir που είναι εξαιρετικό όταν πίνεται δροσερό.
Το γάλα σόγιας ή καρύδας είναι το υποκατάστατο του αγελαδινού
Η κινόα ταιριάζει με όλα
Η κινόα έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της ως ανερχόμενο συστατικό στις κουζίνες του κόσμου. Είναι ένα συστατικό πλούσιο σε πρωτεΐνες, που αρχίζει να χρησιμοποιείται ευρύτατα. Έχει σχετικά ουδέτερη γεύση και ταιριάζει σε αρκετά φαγητά, όπως π.χ. το ρύζι ή τα μακαρόνια, αλλά δεν είναι ανάγκη να τη βρίσκουμε παντού, επειδή ακούσαμε ότι είναι η νέα υπερτροφή. Δεν χρειάζεται να την βάζουμε σε μίγματα δημητριακών, στο ψωμί, σε κάθε σαλάτα ή όπου αλλού…
Το αβοκάντο δε μαυρίζει αν κρατήσουμε το κουκούτσι του
Το ψωμί χωρίς γλουτένη είναι το ίδιο με το απλό
Ισχύει ότι αρκετοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη έχουν πραγματική ανάγκη να τρώνε ψωμί χωρίς γλουτένη καθώς έχουν προβλήματα δυσανεξίας και είναι πολύ καλό το ότι υπάρχει αυτό το είδος ψωμιού προς κατανάλωση. Τώρα, όσον αφορά στους υπόλοιπους, ας αρκεστούμε στο απλό ψωμί που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το ψωμί ΕΙΝΑΙ γλουτένη. Για αυτό άλλωστε έχει τόσο ωραία γεύση, έχει τέτοια αφράτη και αέρινη υφή και δε διαλύεται σε 100 κομμάτια μόλις το αγγίξετε. Το ψωμί χωρίς γλουτένη είναι για εκείνους που έχουν πρόβλημα με την γλουτένη και δεν έχει να κάνει με την υγεία όλων των υπολοίπων και σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο στη γεύση και την υφή με ένα κλασικό ψωμί.
Σε όλους αρέσουν τα cake pops
click@Life.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.