Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο καλός ύπνος καταπολεμά τις... ρυτίδες (και άλλα 4 τιπς ομορφιάς!)

Ο καλός ύπνος καταπολεμά τις... ρυτίδες (και άλλα 4 τιπς ομορφιάς!)
Πολύτιμα τιπς για να διατηρήσουμε με φυσικό και υγιεινό τρόπο άφθαρτη την εικόνα μας από το βιβλίο της Άννα-Μαρίας Παπίρη «Η επανάσταση της Νεότητας», ένα υπέροχο δώρο για τις γιορτές.

1. Πώς θα βάλουμε τα αντιοξειδωτικά συστατικά στη ζωή μας
Οι ειδικοί υποστηρίζουν, -και τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύουν με σχετικές μελέτες-, πως για τη γήρανση δεν φταίνε μόνο τα γονίδια. Οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν εξίσου τον τρόπο που (δεν) γερνάμε! Ειδικότερα, τα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία βρίσκουμε σε μικρότερη ή μεγαλύτερη συγκέντρωση σε διάφορα τρόφιμα, έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντάς τες σε μη τοξικές και ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όσο για το πόσο σημαντικό είναι να εξουδετερώσουμε τις ελεύθερες ρίζες, αρκεί να πούμε πως δεν υπάρχει ούτε μια ασθένεια που να μην σχετίζεται με αυτές, από τον καρκίνο, ως τη γήρανση του δέρματος. Τα εσπεριδοειδή, λόγω της βιταμίνης C, το καρότο, το σπανάκι, το μπρόκολο και το μαρούλι, λόγω της β-καροτίνης, το τσάι με την υψηλή περιεκτικότητά του σε αλκαλαμίνες, το ελαιόλαδο με την ευεργετική του βιταμίνη Ε, το κόκκινο κρασί με τις πολυφαινόλες του και οι ξηροί καρποί, τα ψάρια και τα θαλασσινά με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ω3 λιπαρά οξέα είναι τρόφιμα που δεν θα πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας.

2. Άσκηση ίσον μακροζωία
Δεν υπάρχει λόγος να αφιερώνουμε δεκάδες ώρες την εβδομάδα γυμναστήριο για να πούμε πως ασκούμαστε. Η φυσική δραστηριότητα είναι εξίσου σημαντική και μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτή με απλές κινήσεις. Από μια σύντομη, απογευματινή βόλτα, ως την απόφαση να μην παίρνουμε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις, κάθε αύξηση της κίνησης μέσα στην ημέρα, μεταφράζεται αυτομάτως σε κέδρος υγείας και μακροζωίας.

3. Αναπνέω σωστά, ζω καλύτερα
Η αναπνοή διατηρεί, καθόλου τυχαία, κεντρικό ρόλο στις ανατολικές φιλοσοφίες και θρησκείες, συνδέεται απολύτως με την μακροζωία, με την οποία έχει αποδειχθεί πως υπάρχει αντίστροφη σχέση: όσο πιο αργά αναπνέουμε, τόσο περισσότερο ζούμε. Επιπλέον, η σωστή αναπνοή προσφέρει καλύτερη και μεγαλύτερη οξυγόνωση, άρα βαθιά αναζωογόνηση σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού, κάνει τη λειτουργία της πέψης πιο αποτελεσματική, ενώ συμβάλλει και στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης.

4. Το κανονικό βάρος είναι σύμμαχος ευεξίας
Το υπερβολικό βάρος επηρεάζει την καθημερινότητά μας: η σκάλα που δεν ανεβαίνουμε με ευκολία, τα ρούχα που δεν μπορούμε να φορέσουμε, το παιχνίδι με τα παιδιά ή τα εγγόνια μας που δεν μπορούμε να απολαύσουμε. Το υπερβολικό βάρος, καλώς ή κακώς, είναι ένα από τα στοιχεία που συμβάλλουν στο να δημιουργήσουν οι άλλοι εικόνα για εμάς, αλλά και εμείς οι ίδιοι εικόνα για τον εαυτό μας. Για αυτό, καλό είναι να διαγράψουμε παλιές συνήθειες και να θέσουμε τη διατροφή μας σε πιο υγιεινή βάση, διαβεβαιώνοντας πως η όλη διαδικασία θα μας δώσει περισσότερη ενέργεια και θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα σε κάθε επίπεδο.

5. Ο καλός ύπνος είναι το καλύτερο ελιξίριο ομορφιάς
Το δέρμα ανανεώνεται πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του ύπνου στις μικρές πρωινές ώρες (1 με 3 μετά τα μεσάνυχτα), ενώ και η χρήση των σχετικών προϊόντων ομορφιάς (κρέμες νύχτας, σέρουμ κλπ) μπορεί να προσφέρει σημαντική υπηρεσία στη λαμπερή όψη του προσώπου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Η Επανάσταση της Νεότητας»
Η Άννα Μαρία Παπίρη με την εμπειρία της beauty editor στα μεγαλύτερα Ελληνικά περιοδικά έγραψε ένα βιβλίο-οδηγό για να μας μυήσει με εύκολο τρόπο σε ένα επαναστατικό πρόγραμμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της φθοράς που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου. Η Επανάσταση της Νεότητας προτείνει νέους κανόνες, που σας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με πολύ μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, μπορούμε να διατηρήσουμε άφθαρτη την εικόνα μας, να ελέγξουμε το βάρος μας, να εντάξετε ευεργετικές για τον οργανισμό τροφές στη διατροφή μας, να βάλουμε την άσκηση στο πρόγραμμά μας και να διασφαλίσουμε την ψυχική μας ισορροπία. Το βιβλίο «Η επανάσταση της Νεότητας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας».

www.anti-ageing.gr
www.facebook.com/antiage.gr

faysbook.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com