Αγαπάμε Nutella και Merenda. Αλλά, το σπιτικό spread έχει άλλη χάρη...
Το cookbox.gr σού δείχνει βήμα - βήμα πώς θα αποκτήσεις προμήθειες σε Spread φουντούκι-κακάο στο ψυγείο σου για ένα μήνα.
Φτιάξε σπιτικό Spread φουντούκι-κακάο
Συνταγή για 4 βαζάκια
Υλικά
19 κ.σ. φουντούκια (280γρ.) χωρίς το φλοιό τους
57 γρ. ζάχαρη
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
120 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
225 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι 3/4 κ.γ.
Χρόνος Προετοιμασίας
40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Για την πάστα φουντουκιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τα φουντούκια. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα καβουρντίζουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα. Τα κουνάμε ανά διαστήματα ενώ ψήνονται.
Στην συνέχεια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Βάζουμε τα φουντούκια και την ζάχαρη σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να κάνουν μια ομαλή πάστα.
Για την σοκολάτα
Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και στηρίζουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Ανακατεύουμε συχνά την σοκολάτα μέχρι να λιώσει όλη. Στην συνέχεια αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στην σοκολάτα το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν πλήρως τα υλικά. Προσθέτουμε στην σοκολάτα την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την πάστα φουντουκιού.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το spread σε 4 αποστειρωμένα βαζάκια . Αφήνουμε το Spread να κρυώσει. Καθώς κρυώνει θα γίνεται πιο μαλακό και κρεμώδες.
Όταν κρυώσει εντελώς, κλείνουμε τα βαζάκια. Το Spread διατηρείται έως και 4 βδομάδες στο ψυγείο και έως και 4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
cosmo.gr
Το cookbox.gr σού δείχνει βήμα - βήμα πώς θα αποκτήσεις προμήθειες σε Spread φουντούκι-κακάο στο ψυγείο σου για ένα μήνα.
Φτιάξε σπιτικό Spread φουντούκι-κακάο
Συνταγή για 4 βαζάκια
Υλικά
19 κ.σ. φουντούκια (280γρ.) χωρίς το φλοιό τους
57 γρ. ζάχαρη
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
120 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
225 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι 3/4 κ.γ.
Χρόνος Προετοιμασίας
40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Για την πάστα φουντουκιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τα φουντούκια. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα καβουρντίζουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα. Τα κουνάμε ανά διαστήματα ενώ ψήνονται.
Στην συνέχεια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Βάζουμε τα φουντούκια και την ζάχαρη σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να κάνουν μια ομαλή πάστα.
Για την σοκολάτα
Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και στηρίζουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Ανακατεύουμε συχνά την σοκολάτα μέχρι να λιώσει όλη. Στην συνέχεια αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στην σοκολάτα το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν πλήρως τα υλικά. Προσθέτουμε στην σοκολάτα την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την πάστα φουντουκιού.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το spread σε 4 αποστειρωμένα βαζάκια . Αφήνουμε το Spread να κρυώσει. Καθώς κρυώνει θα γίνεται πιο μαλακό και κρεμώδες.
Όταν κρυώσει εντελώς, κλείνουμε τα βαζάκια. Το Spread διατηρείται έως και 4 βδομάδες στο ψυγείο και έως και 4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
cosmo.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.