Υλικά συνταγής
για τη σούπα
- 500γρ. φάβα
- 3 κρεμμύδια
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για το σερβίρισμα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζ. μαϊντανός (ψιλοκομμένα φύλλα)
- αλάτι
- 2 κ.σ. ξύδι
Διαδικασία συνταγής
- Ξεπλένουμε πολύ καλά την φάβα τρίβοντας την καλά. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με κρύο νερό να την σκεπάζει περίπου 4 δάχτυλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κάνουμε κρέμα με τη βοήθεια ενός ραβδομίξερ ή περνώντας την λίγη-λίγη από μούλτι.
- Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις τρίβουμε με αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε βάζοντας σούπα, στο κέντρο κρεμμύδι με μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. cooklos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.