Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και κόκκινη σάλτσα

πηγή φωτο:sidages.gr

Υλικά συνταγής

για το χταπόδι

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι

για τη μακαρονάδα

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 6 ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ζάρια ή περασμένες από το multi
  • ½ φλιτζ.κρασί κόκκινο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ολόκληρο το κρεμμύδι, το λάδι και το πιπέρι.
  2. Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτουμε το χταπόδι. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει ίσα-ίσα το χταπόδι.
  3. Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  4. Σουρώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια.
  5. Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι αλ ντέντε και κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε.
  6. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  7. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
  8. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε στη σάλτσα το κοφτό μακαρονάκι και 2-3 κ.σ. νερό από αυτό που τις βράσαμε. Ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.       cooklos.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com