πηγή φωτο:sidages.gr |
Υλικά συνταγής
για το χταπόδι
- 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
- 1 κρεμμύδι
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
για τη μακαρονάδα
- 1 πακέτο κοφτό μακαρόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 6 ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ζάρια ή περασμένες από το multi
- ½ φλιτζ.κρασί κόκκινο (προαιρετικά)
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- ⅓ κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ολόκληρο το κρεμμύδι, το λάδι και το πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτουμε το χταπόδι. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει ίσα-ίσα το χταπόδι.
- Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Σουρώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι αλ ντέντε και κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε.
- Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα το κοφτό μακαρονάκι και 2-3 κ.σ. νερό από αυτό που τις βράσαμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. cooklos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.