Υλικά συνταγής
για τα σουτζουκάκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500γρ. κιμάς χοιρινός ή αρνίσιος
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί και καλά στραγγισμένο ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι
για τη σάλτσα
- 3 ποτήρια χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το τηγάνισμα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε τα σουτζουκάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Κρατάμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια μας.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο τηγάνι μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κ σουτζουκάκια στο τηγάνι και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας. Πηγή: cooklos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.