Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Θεότρελος οινοποιός αποθηκεύει το κρασί του μέσα στην άβυσσο της Μεσογείου σε βάθος 60 μέτρων [εικόνες]

Μια θεότρελη ιδέα είχε ο Ιταλός οινοποιός Πιερλουίτζι Λουγκάνο αν ξέμεινε από χώρο στο κελάρι του στην ξηρά. Αποφάσισε να αποθηκεύσει το κρασί του στον απέραντο βυθό της Μεσογείου.
Κατασκεύασε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλυβα σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια στις ακτές της πόλης Κιαβάρι στο βορειοδυτική Λιγουρία.
Μάλιστα ο Λουγκάνο ισχυρίζεται ότι ο πυθμένας της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης για το αφρώδες κρασί του.
«Είναι καλύτερα από ό,τι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω κρασί. Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώδη κατάσταση», τονίζει με νόημα ο 65χρονος παραγωγός.
Επίσης έχει την ευκαιρία για μια αναζωογονητική βουτιά στα νερά της Μεσογείου κάθε φορά που ξεμένει από κρασί.
Το όνομα του κρασιού μαρτυράει και την προέλευσή του: «Abissi» δηλαδή «Στην Αβυσσο».






Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com