Μια θεότρελη ιδέα είχε ο Ιταλός οινοποιός Πιερλουίτζι Λουγκάνο αν
ξέμεινε από χώρο στο κελάρι του στην ξηρά. Αποφάσισε να αποθηκεύσει το
κρασί του στον απέραντο βυθό της Μεσογείου.
Κατασκεύασε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλυβα σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια στις ακτές της πόλης Κιαβάρι στο βορειοδυτική Λιγουρία.
Μάλιστα ο Λουγκάνο ισχυρίζεται ότι ο πυθμένας της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης για το αφρώδες κρασί του.
«Είναι καλύτερα από ό,τι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω κρασί. Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώδη κατάσταση», τονίζει με νόημα ο 65χρονος παραγωγός.
Επίσης έχει την ευκαιρία για μια αναζωογονητική βουτιά στα νερά της Μεσογείου κάθε φορά που ξεμένει από κρασί.
Το όνομα του κρασιού μαρτυράει και την προέλευσή του: «Abissi» δηλαδή «Στην Αβυσσο».
Κατασκεύασε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλυβα σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια στις ακτές της πόλης Κιαβάρι στο βορειοδυτική Λιγουρία.
Μάλιστα ο Λουγκάνο ισχυρίζεται ότι ο πυθμένας της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης για το αφρώδες κρασί του.
«Είναι καλύτερα από ό,τι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω κρασί. Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώδη κατάσταση», τονίζει με νόημα ο 65χρονος παραγωγός.
Επίσης έχει την ευκαιρία για μια αναζωογονητική βουτιά στα νερά της Μεσογείου κάθε φορά που ξεμένει από κρασί.
Το όνομα του κρασιού μαρτυράει και την προέλευσή του: «Abissi» δηλαδή «Στην Αβυσσο».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.