Υλικά συνταγής
- 500γρ. πένες
- ½ φλιτζ. βασιλικός φρέσκος (ψιλ/να φύλλα) ή 1 κ.σ. κοφτή ξερός
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανός (ψιλ/να φύλλα)
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 100γρ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
- Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στις πέννες τα μυρωδικά, περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και πασπαλίζουμε με τη φέτα αν χρησιμοποιούμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν γεύση τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. cooklos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.