Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εκτροφείο φαγώσιμων εντόμων για το σπίτι δείχνει το μέλλον στη διατροφή – Farm 432

Ακολουθώντας την προτροπή των Ηνωμένων Εθνών να τρεφόμαστε με περισσότερα έντομα, η σχεδιάστρια Καταρίνα Άνγκερ κατασκεύασε μια οικακή φάρμα εκτροφής προνυμφών πλούσιων σε πρωτεΐνες.
Η συσκευή ονομάζεται Farm 432, μοιάζει με υγραντήρα και συμβάλει στην εκτροφή βρώσιμων προνυμφών μαύρης μύγας. Η Farm 432 δεν απαιτεί νερό ή διοξείδιο του άνθρακα και μπορεί να παράξει 2,4 κιλά πρωτεΐνης από προνύμφες η οποία συλλέγεται εύκολα από ειδικό δοχείο.
Τα έντομα περιλαμβάνονται στις γαστριμαργικές επιλογές διαφόρων πολιτισμών για αιώνες.
Η Άνγκερ κατασκεύασε τη Farm 432 έχοντας στο νου την αλματώδη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού ως το 2050, η οποία θα συνοδευτεί από διπλασιασμό της κατανάλωσης κρέατος.
Ίσως μια οικιακή συσκευή παραγωγής πρωτεΐνης αποτελέσει τη λύση σε αυτή την ανάγκη.
Ο σύστημα λειτουργεί σε έναν κύκλο διάρκειας 432 ωρών, εξ ου και το όνομα. Η εκκόλαψη και ωρίμανση εντός του συστήματος ενός γραμμαρίου αβγών μαύρης μύγας παράγει 2,4 κιλά προνυμφών.
Στη συνέχεια οι προνύμφες συλλέγονται σε ειδικό δοχείο και μπορούν να μαγειρευτούν. Το σύστημα δεν σπαταλά ενέργεια, καθώς οι εν λόγω μύγες δεν καταναλώνουν τίποτα.
Κάθε προνύμφη μαύρης μύγας περιέχει σε ποσοστό 42% πρωτεΐνη, ασβέστιο και αμινοξέα.
Η ιδέα της βρώσης εντόμων μπορεί να μας ανακατεύει το στομάχι, ωστόσο το μέλλον της παραγωγής τροφίμων ίσως μας αναγκάσει να εντάξουμε και τα έντομα στη διατροφή μας.
econews
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com