Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η συνταγή της ημέρας ~ Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
  5. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  6. Σερβίρουμε.
cooklos.gr

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
  5. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  6. Σερβίρουμε.
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/kotopoylo-manitaria-kai-krema-galaktos#sthash.yfDQNfrt.dpuf

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
  5. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  6. Σερβίρουμε.
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/kotopoylo-manitaria-kai-krema-galaktos#sthash.yfDQNfrt.dpuf
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com