Διαδικασία συνταγής
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
- Σερβίρουμε.
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
- Σερβίρουμε.
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
- Σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.