Υλικά συνταγής
για τα μπιφτέκια κοτόπουλου
- 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου από στήθος ή μπούτι
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. αλάτι κοφτή
- 1 κ.γ. πιπέρι κοφτή
για τις πατάτες
- 1 ½ κιλό πατάτες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Παράλληλα, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια (κυδωνάτες ή σε κύβους). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί.
- Συμπληρώνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τις πατάτες.
- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 οC.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βάζουμε πάνω από τις πατάτες 1 ώρα μετά.
- Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα από την μια πλευρά τα γυρνάμε. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 1 ½ ώρα από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο φούρνο κ ανάλογα με το μέγεθος τους), προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες ζεστά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.