Υλικά συνταγής
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ½ ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
- 1 φλιτζ. σταφίδες (αλευρωμένες)
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 °C.
- Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη μαζί με όλα τα υγρά υλικά, εκτός από το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε την φαρίνα σιγά σιγά και εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
- Βγάζουμε τα εξαρτήματα του μίξερ από την ζύμη και προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε την ζύμη μας μέσα. Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού η φανουρόπιτα. cooklos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.