Σύμφωνα με την έρευνα της σελίδας FindLaw.com, ένας στους τέσσερις
νέους που χρησιμοποιεί τα social media, μετανιώνει για τα ‘ανεβάσματά
του’ (φωτογραφίες, στάτους, σχόλια κ.λπ.) στις σελίδες αυτές.
Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε κάποιο tweet ή post πάνω στην ένταση
της στιγμής. Κάποιες φορές όμως, συναισθηματικά φορτισμένα posts ή με
αμφιλεγόμενο περιεχόμενο μπορούν να δημιουργήσουν αρνητικά αποτελέσματα.
Αυτή μπορεί να είναι η αιτία του γιατί μια νέα έρευνα λέει ότι ένας
στους τέσσερις ενήλικες νεαρών ηλικιών φοβούνται ότι θα απολυθούν ή ότι
δεν θα γίνουν δεκτοί σε μια δουλειά λόγω αυτών που ανεβάζουν στα προφίλ
τους.Μια σελίδα νομικών πληροφοριών, η FindLaw.com, διεξήγαγε μια ‘δημογραφικά ισορροπημένη’ έρευνα σε 1000 αμερικανούς ενήλικες, ρωτώντας τους για τη συμπεριφορά τους όσον αφορά το Twitter, το Facebook, το Instagram κ.λπ. Ανάμεσα στους νεότερους ενήλικες ηλικιακών ομάδων 18-34, το 29% είπε ότι έχει ανεβάσει κάποια φωτογραφία, ένα στάτους ή ένα σχόλιο τα οποία πιστεύει ότι μπορούν να διακινδυνεύσουν τη δουλειά του.
Συμβουλές προς του νεαρούς χρήστες
Το γεγονός αυτό, τους κάνει να κατεβάζουν από τα social media τα διάφορα posts: περίπου το 74% των ηλικιών 18-34 έχουν διαγράψει κάτι για την αποφυγή αρνητικών αντιδράσεων από τον εργοδότη. Αντίθετα, μόνο το 36% των ηλικιών 35-64 έχει διαγράψει υλικό στο παρελθόν.Η σελίδα FindLaw έχει κάποιες συμβουλές για τους νεαρούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων: Σκεφτείτε πριν ανεβάσετε κάτι, κοιτάξτε τις ρυθμίσεις προσωπικών δεδομένων, βάλτε όριο στις πληροφορίες που δημοσιεύετε και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το 82% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ασχολούνται τουλάχιστον λίγο με την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ μόνο το 6% δεν έχει αλλάξει τις αρχικές ρυθμίσεις.
«Το να κατεβάζουμε ή να διαγράφουμε δημοσιεύσεις δεν είναι αρκετό, καθώς οι πληροφορίες ίσως συνεχίσουν να υπάρχουν κάπου στο Διαδίκτυο» αναφέρει η Stephanie Rahlfs, δικηγόρος και συντάκτης της σελίδας FindLaw.com, «είναι καλύτερο να ξέρουμε πως οτιδήποτε δημοσιεύσουμε θα ζει στο Internet για πάντα, ώστε να είμαστε πιο προσεκτικοί πριν πατήσουμε ‘post’. Τέλος, η έρευνα της FindLaw έχει περιθώριο λάθους συν-πλην 3%.
reporter.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.