Όλοι
ξέρουμε λίγο έως πολύ να κολυμπάμε. Τα ατυχήματα όμως που σημειώνονται
κάθε καλοκαίρι σε πισίνες, δεν έχουν τελειωμό. Αν και κατά κύριο λόγο
αφορούν μικρά παιδιά, τη δέουσα προσοχή πρέπει να δίνουν και οι
ενήλικες. Σας παρουσιάζουμε ορισμένα μέτρα που πρέπει να λαμβάνετε στις
πισίνες, τόσο για τα παιδιά σας όσο και για εσάς τους ίδιους.
- Το παιδί σας θα πρέπει πάντα να κολυμπάει υπό επιτήρηση για να προληφθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση.
- Οι κράμπες κάτω από το νερό, είναι από τα συχνότερα που μπορούν να συμβούν κατά την κολύμβηση. Για το λόγο αυτό, κάντε λίγα τεντώματα πριν βουτήξετε στην πισίνα.
- Μην επιτρέπετε σε παιδιά που δεν ξέρουν μπάνιο να μπουν στην πισίνα. Ειδικότερα τα παιδιά κάτω των τεσσάρων οφείλουν να συνοδεύονται πάντα από έναν κηδεμόνα τους.
- Αποφύγετε να αφήνετε μόνα τα παιδιά ακόμα και με πλαστικές μικρές πισίνες, καθώς ατυχήματα μπορούν να συμβούν πολύ εύκολα.
- Εάν σας ανήκει η πισίνα, τοποθετήστε διαχωριστικό φράκτη ή ειδικό κάλυμμα ασφαλείας πάνω από την πισίνα. Αυτό δεν σας εξασφαλίζει ωστόσο τίποτα για αυτό δίνετε προσοχή ακόμα και με την ύπαρξή τους.
- Μετά από κάθε χρήση της πισίνας πρέπει να κάνετε ντους λόγω χλωρίου, για την καλύτερη υγιεινή σας.
- Για την υγεία των ματιών σας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε προληπτικά μάσκα ή κολυμβητικά γυαλιά και να μην ανοίγετε τα μάτια σας μέσα στην πισίνα.
- Η πισίνες έχουν σήμανση συνήθως για το βάθος τους. Για το λόγο αυτό πριν πάρετε φόρα για το μεγάλο άλμα, φροντίστε να έχετε ελέγξει την καταλληλότητα.
- Δεν υπάρχει κίνδυνος δερματοπάθειας μέσα στο νερό. Το μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί είναι μια μικρή ξήρανση του δέρματος, που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με κάποια ενυδατική κρέμα. flowmagazine.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.