Στο εξωτερικό δε χορταίνουν να εκθειάζουν τη
νόστιμη, μοναδική σε υλικά και υγιεινή (ως επί το πλείστον χορτοφαγική)
κουζίνα μας. Κατέχει μάλιστα εξέχουσα θέση στην τουριστική προβολή της
χώρας μας. Πρόσφατα και η Huffington Post
σε σχετικό άρθρο της προτρέπει τους τουρίστες να γευτούν το ελληνικό
φαγητό αλλά τους δίνει και μερικές χρήσιμες συμβουλές, ώστε να έχουν τον
νου τους για να μην τους ξεγελάσουν κάποιοι Έλληνες εστιάτορες και
ταβερνιάρηδες.
Από αυτές μπορούμε να αντλήσουμε και εμείς κάποιες ιδέες για τις εξόδους μας σε τουριστικές περιοχές – και δη τον Αύγουστο:
Από αυτές μπορούμε να αντλήσουμε και εμείς κάποιες ιδέες για τις εξόδους μας σε τουριστικές περιοχές – και δη τον Αύγουστο:
- Καλύτερα να αποφύγεις τις μικρές τηγανητές νοστιμιές (κεφτεδάκια, μικρά ψάρια, πατάτες κ.ά.), γιατί πολλές φορές είναι προτηγανισμένα και ξαναζεσταίνονται.
- Μη βιαστείς να καταβροχθίσεις τον πρώτο μουσακά που θα βρεις μπροστά σου, μιας και έχει σοβαρές πιθανότητες να μην είναι φρέσκος αλλά κατεψυγμένος και ζεσταμένος.
- Προσοχή στα εστιατόρια που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν τα πάντα όλα (από πίτσα και χάμπουργκερ έως γεμιστά και καλαμαράκια), επειδή συνήθως σερβίρουν μέτριας ποιότητας φαγητό. Δύσκολο να υπάρχει καλή ποιότητα και φρεσκάδα σε όλη αυτή την ποικιλία.
- Να προσέχεις τον Έλληνα σερβιτόρο, ο οποίος προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει κραδαίνοντας στο χέρι έναν τεράστιο κατάλογο, για να σε πείσει να προτιμήσεις το συγκεκριμένο εστιατόριο. Ενδέχεται το κατάστημα αυτό να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην υποσχόμενη ποικιλία και ποιότητα και να ψαρεύει πελάτες με αυτόν τον τρόπο.
- Οι πιο ασφαλείς τροφές (ως προς την εγγυημένη ποιότητα) είναι συνήθως η ελληνική σαλάτα, το τζατζίκι, η φάβα, τα χόρτα, η φέτα, οι παστές ή μαριναρισμένες σαρδέλες, ο γαύρος, τα λαδερά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.