Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

9+1 κόλπα για «δροσερό» ύπνο χωρίς κλιματισμό

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και αν και - για να είμαστε ειλικρινείς- δεν έχουμε ζήσει (ακόμα τουλάχιστον) τους καύσωνες παλαιότερων χρόνων, η ζέστη αποτελεί κυρίαρχο θέμα. Ειδικά μάλιστα το βράδυ, που εκεί που λέμε όλοι να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον ύπνο μας, ξεκινά ο ιδρώτας.


Κλιματιστικό, θα σκεφτείτε ως την απόλυτη λύση. Χαράτσι, θα απαντήσουμε εμείς και κάπως έτσι η λύση αυτή θα ξεχαστεί σε μία στιγμή. Αλλά με τη ζέστη που επιμένει τι κάνουμε; Ανακαλύπτουμε νέες επιλογές για έναν απολαυστικό ύπνο χωρίς κλιματισμό. Και ιδού οι 10 αποδείξεις...
1. Βαμβάκι...100%
Ξεχάστε τα σεντόνια από σατέν, μετάξι και πολυεστέρα, αν θέλετε να κοιμηθείτε χωρίς να «σκάτε» από τη ζέστη. Επιλέξτε βαμβακερά και ειδικά μάλιστα τα ανοιχτόχρωμα βαμβακερά σεντόνια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι, που «αναπνέει» και είναι ιδανικά για την προώθηση της αρμονικής ροής του αέρα στην κρεβατοκάμαρα.
2. Ποιός άναψε το φούρνο;
Το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε κατσαρόλα και τηγάνια στην κουζίνα. Αντί γι’ αυτές τις πιο χειμερινές επιλογές, προτιμήστε μία σαλάτα αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσετε την κουζίνα και τις εστίες, οι οποίες αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν περισσότερη θερμότητα στο σπίτι.
Επίσης, ανταλλάξτε τα μεγάλα γεύματα με μικρότερα και ελαφρύτερα, που είναι σαφώς πιο εύκολα να τα μεταβολίσει ο οργανισμός. Εξάλλου, να θυμάστε ότι το σώμα παράγει περισσότερη θερμότητα όταν καταναλώνετε ένα κομμάτι κρέας παρά μια πιατέλα με φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

3. Δροσιά…τώρα
Αν πάλι η ζέστη είναι αφόρητη και χρειάζεστε άμεση βοήθεια, απλά εφαρμόστε πάγο ή κρύες κομπρέσες στα σημεία του σώματος σας, που πιάνετε το σφυγμό σας. Με απλά λόγια, στους καρπούς, το λαιμό, τους αγκώνες, τη βουβωνική χώρα, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε μία βρεγμένη πετσέτα στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα πόδια θεωρούνται ο «θερμοστάτης» του σώματος και διατηρώντας τα δροσερά, θα μπορέσετε να δροσίσετε όλο σας το σώμα.
4. Ποιες πιζάμες;
Το καλοκαίρι πρέπει να εφαρμόζετε την τακτική «όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα». Ξεχάστε τις πιζάμες σας και διαλέξτε ένα χαλαρό, μαλακό βαμβακερό πουκάμισο και σορτς ή εσώρουχα για τον ύπνο σας.
Για τους πιο τολμηρούς ή εκείνους, που δεν αντέχουν καθόλου τη ζέστη, υπάρχει και η επιλογή του «γυμνού», αλλά εδώ οι απόψεις διίστανται. Άλλοι θεωρούν, ότι το να μη φορούν τίποτα στον ύπνο βοηθά να διατηρηθούν δροσεροί, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ο ιδρώτας παραμένει στο σώμα αντί να απομακρύνεται με τη βοήθεια του υφάσματος. Η επιλογή δική σας.

5. Το νερό, νεράκι
Για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας δροσερό, χρειάζεστε ενυδάτωση. Με απλά λόγια, νερό. Πιείτε ένα δροσερό ποτήρι νερό πριν κοιμηθείτε. Όταν το βράδυ θα γυρνάτε πλευρό και θα ιδρώνετε, θα αφυδατωθείτε, άρα καλό είναι να έχετε αποθέματα υγρών στο σώμα σας.
6. Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά
Ο θερμός αέρας, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ανεβαίνει, άρα μία καλή κίνηση είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι (ή καλύτερα το στρώμα σας) όσο πιο χαμηλά στο πάτωμα γίνεται.
7. Δροσιστείτε φυσικά
Ένα κρύο ντους δίνει άλλη αίσθηση, ειδικά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Κάντε ένα χλιαρό ντους (προσοχή: όχι τελείως κρύο γιατί το νερό θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα και σύντομα θα αισθανθείτε να ζεσταίνεστε ακόμη περισσότερο) μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του σώματος. Καθαροί και δροσεροί μπορείτε να απολαύσετε έναν ευχάριστο ύπνο.

8. Πιο καλή μοναξιά
Οι εργένηδες της παρέας είναι οι τυχεροί του καλοκαιριού. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στον ύπνο. Επιλέξτε να κοιμηθείτε μόνοι σας σε ένα κρεβάτι, όπου θα έχετε την άνεση να τεντώνεστε και να αλλάζετε θέση, όποτε το θελήσετε.
Ο καλύτερος τρόπος δε, για να μη ζεσταίνεστε είναι να κοιμάστε με τα χέρια και τα πόδια χωρίς να αγγίζουν το ένα το άλλο, καθώς έτσι μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος, επιτρέποντας παράλληλα στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το σώμα.
9. Είπε κανείς...αιώρα;
Παράτολμο το σχέδιο, ίσως και πολύ φιλόδοξο, αλλά αν το σπίτι σας ( ή το μπαλκόνι σας) το επιτρέπει, επιλέξτε να κοιμηθείτε σε μία αιώρα ή έστω μία απλή κούνια. Και οι δύο αυτοί τρόποι, είναι ιδανικοί για έναν «δροσερό» ύπνο, καθώς αυξάνουν τη ροή του αέρα.
10. Κατασκήνωση στο σπίτι
Αν είστε ακόμη πιο τυχεροί και το σπίτι σας έχει κήπο ή αυλή, εξασκείστε τις ικανότητές σας στο κάμπινγκ. Σκηνή, στρώμα και sleeping bag θα σας προσφέρουν απλόχερα έναν απολαυστικό ύπνο. 

click@Life.gr 
Η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος....

Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα οι εποχές της αφθονίας έχουν παρέλθει. Η άσκοπη υπερκατανάλωση, έχει ευτυχώς εγκαταλειφθεί προ πολλού. Πλέον ψωνίζουμε και μαγειρεύουμε με μέτρο, ενώ είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τις ποσότητες τροφίμων που προμηθευόμαστε. Αποκτάμε δηλαδή σταδιακά και κάποιες καλές συνήθειες.
Αν ανήκετε σε εκείνους που αρνούνται πεισματικά να συμβαδίσουν με το πνεύμα οικονομίας που επιτάσσει η κρίση, τα νέα είναι μάλλον δυσάρεστα. Το ενδεχόμενο του να αγοράζουμε προϊόντα που δε θα καταναλώσουμε ή να πετάμε ό,τι περισσέψει, θα πρέπει να εκλείψει.
Επιπλέον, η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος.
Αν δεν γνωρίζετε ποιες τροφές, «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη, ήρθε μάλλον η ώρα να ενημερωθείτε… και να αλλάξετε τις κακές σας συνήθειες.
Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
Τα συγκεκριμένα πράσινα λαχανικά ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών τροφών, καθώς μέσα σε λίγες μέρες χάνουν το αρχικό ζωντανό τους χρώμα, ενώ αλλοιώνεται η υφή και η γεύση τους. Ακόμα και όταν παραμένουν στις χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης δεν διατηρούνται φρέσκα. Επομένως την επόμενη φορά προμηθευτείτε μόνο όση ποσότητα σκοπεύετε να καταναλώσετε, αφού η συνηθισμένη σκέψη «Ας πάρω λίγα ακόμα, να υπάρχουν στο ψυγείο και δη στην κατάψυξη», δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση.
Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι
Τι κάνουμε όταν μας περισσεύει η σάλτσα από τα ζυμαρικά μας; Η ιδέα να την «φυλάξουμε» στην κατάψυξη, για την επόμενη φορά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ακόμη περισσότερο η σκέψη να φτιάξουμε λίγη σάλτσα να υπάρχει σε ώρα ανάγκης, μάλλον δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Μέσα στην κατάψυξη χάνεται και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
Κομμάτια τυριού
Βάζοντας στην κατάψυξη τα τυριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα καταναλώσουμε θρυμματισμένα και με γεύση που σε τίποτα δεν θυμίζει την αρχική. Στην κατάψυξη δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση η φέτα, το κίτρινο τυρί και γενικά τα τυριά σε κρέμα ή τα λευκά φρέσκα τυριά.
Γλάσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα
Αν επιχειρήσουμε να καταψύξουμε τα γλυκά μας εδέσματα, μάλλον θα απογοητευτούμε όταν έρθει η στιγμή να τα καταναλώσουμε. Τα επιδόρπιά μας θα έχουν πολτοποιηθεί, ενώ στην προσπάθεια μας να τα ξεπαγώσουμε, θα περάσει νερό μέσα στα συστατικά τους, τα οποία θα διαπιστώσουμε ότι τις περισσότερες φορές έχουν ήδη διασπαστεί.
Τηγανιτά φαγητά
Τα «κατεψυγμένα» τηγανιτά τρόφιμα, χάνουν και την τραγανή γεύση τους και όλη την αρχική νοστιμιά τους. Η μόνη λύση για να διατηρήσουν κάτι από την αρχική τους γεύση είναι να ξανατηγανιστούν. Κάτι τέτοιο όμως θα προσθέσει επιπλέον θερμίδες στα ήδη «βαριά» για τη διατροφή μας τηγανιτά πιάτα. Απαγορευμένη λοιπόν, θεωρείται η κατάψυξη για τις τηγανιτές πατάτες, τις κροκέτες, τα τηγανιτά λαχανικά κ.ά.
Αυγά
Ως προς τα αυγά, αν επιχειρήσετε να τα καταψύξετε θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο θέαμα. Τα μεν ωμά αυγά θα τα δείτε να σπάνε και να «εκρήγνυνται», ενώ τα βρασμένα αυγά θα γίνουν σκληρά και χωρίς υπερβολή λαστιχένια.
Κρέμα γάλακτος 
Η γευστική πλην παχυντική κρέμα γάλακτος, δεν πρέπει να φυλάσσεται για κανένα λόγο στην κατάψυξη. Ενώ είναι παχύρρευστη από μόνη της, λίγο μετά την ψύξη και απόψυξη της, θα την δούμε «διαλυμένη» με τα συστατικά της σε αποσύνθεση, χωρίς να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.
Τα περισσότερα μπαχαρικά
Τα περισσότερα μπαχαρικά με τα οποία εμπλουτίζουμε τη γεύση του φαγητού μας δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά, όπως το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, αποκτούν μια ακόμη εντονότερη και πιο πικρή γεύση. Οπότε μην περιμένετε να αποκτήσει το φαγητό σας πικάντικη γεύση, με «κατεψυγμένα» μπαχαρικά.
- See more at: http://www.gkourou.com/2013/07/8_9959.html#sthash.ghWiE1Is.dpuf
Η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος....

Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα οι εποχές της αφθονίας έχουν παρέλθει. Η άσκοπη υπερκατανάλωση, έχει ευτυχώς εγκαταλειφθεί προ πολλού. Πλέον ψωνίζουμε και μαγειρεύουμε με μέτρο, ενώ είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τις ποσότητες τροφίμων που προμηθευόμαστε. Αποκτάμε δηλαδή σταδιακά και κάποιες καλές συνήθειες.
Αν ανήκετε σε εκείνους που αρνούνται πεισματικά να συμβαδίσουν με το πνεύμα οικονομίας που επιτάσσει η κρίση, τα νέα είναι μάλλον δυσάρεστα. Το ενδεχόμενο του να αγοράζουμε προϊόντα που δε θα καταναλώσουμε ή να πετάμε ό,τι περισσέψει, θα πρέπει να εκλείψει.
Επιπλέον, η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος.
Αν δεν γνωρίζετε ποιες τροφές, «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη, ήρθε μάλλον η ώρα να ενημερωθείτε… και να αλλάξετε τις κακές σας συνήθειες.
Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
Τα συγκεκριμένα πράσινα λαχανικά ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών τροφών, καθώς μέσα σε λίγες μέρες χάνουν το αρχικό ζωντανό τους χρώμα, ενώ αλλοιώνεται η υφή και η γεύση τους. Ακόμα και όταν παραμένουν στις χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης δεν διατηρούνται φρέσκα. Επομένως την επόμενη φορά προμηθευτείτε μόνο όση ποσότητα σκοπεύετε να καταναλώσετε, αφού η συνηθισμένη σκέψη «Ας πάρω λίγα ακόμα, να υπάρχουν στο ψυγείο και δη στην κατάψυξη», δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση.
Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι
Τι κάνουμε όταν μας περισσεύει η σάλτσα από τα ζυμαρικά μας; Η ιδέα να την «φυλάξουμε» στην κατάψυξη, για την επόμενη φορά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ακόμη περισσότερο η σκέψη να φτιάξουμε λίγη σάλτσα να υπάρχει σε ώρα ανάγκης, μάλλον δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Μέσα στην κατάψυξη χάνεται και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
Κομμάτια τυριού
Βάζοντας στην κατάψυξη τα τυριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα καταναλώσουμε θρυμματισμένα και με γεύση που σε τίποτα δεν θυμίζει την αρχική. Στην κατάψυξη δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση η φέτα, το κίτρινο τυρί και γενικά τα τυριά σε κρέμα ή τα λευκά φρέσκα τυριά.
Γλάσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα
Αν επιχειρήσουμε να καταψύξουμε τα γλυκά μας εδέσματα, μάλλον θα απογοητευτούμε όταν έρθει η στιγμή να τα καταναλώσουμε. Τα επιδόρπιά μας θα έχουν πολτοποιηθεί, ενώ στην προσπάθεια μας να τα ξεπαγώσουμε, θα περάσει νερό μέσα στα συστατικά τους, τα οποία θα διαπιστώσουμε ότι τις περισσότερες φορές έχουν ήδη διασπαστεί.
Τηγανιτά φαγητά
Τα «κατεψυγμένα» τηγανιτά τρόφιμα, χάνουν και την τραγανή γεύση τους και όλη την αρχική νοστιμιά τους. Η μόνη λύση για να διατηρήσουν κάτι από την αρχική τους γεύση είναι να ξανατηγανιστούν. Κάτι τέτοιο όμως θα προσθέσει επιπλέον θερμίδες στα ήδη «βαριά» για τη διατροφή μας τηγανιτά πιάτα. Απαγορευμένη λοιπόν, θεωρείται η κατάψυξη για τις τηγανιτές πατάτες, τις κροκέτες, τα τηγανιτά λαχανικά κ.ά.
Αυγά
Ως προς τα αυγά, αν επιχειρήσετε να τα καταψύξετε θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο θέαμα. Τα μεν ωμά αυγά θα τα δείτε να σπάνε και να «εκρήγνυνται», ενώ τα βρασμένα αυγά θα γίνουν σκληρά και χωρίς υπερβολή λαστιχένια.
Κρέμα γάλακτος 
Η γευστική πλην παχυντική κρέμα γάλακτος, δεν πρέπει να φυλάσσεται για κανένα λόγο στην κατάψυξη. Ενώ είναι παχύρρευστη από μόνη της, λίγο μετά την ψύξη και απόψυξη της, θα την δούμε «διαλυμένη» με τα συστατικά της σε αποσύνθεση, χωρίς να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.
Τα περισσότερα μπαχαρικά
Τα περισσότερα μπαχαρικά με τα οποία εμπλουτίζουμε τη γεύση του φαγητού μας δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά, όπως το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, αποκτούν μια ακόμη εντονότερη και πιο πικρή γεύση. Οπότε μην περιμένετε να αποκτήσει το φαγητό σας πικάντικη γεύση, με «κατεψυγμένα» μπαχαρικά.
- See more at: http://www.gkourou.com/2013/07/8_9959.html#sthash.ghWiE1Is.dpuf
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com