Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

5 απρόσμενες και σούπερ πρακτικές λύσεις για το αλουμινόχαρτο

5 απρόσμενες και σούπερ πρακτικές λύσεις για το αλουμινόχαρτο
Το χρησιμοποιείς ακόμη και για λίγες ώρες, για να προστατέψεις ένα ευαίσθητο τρόφιμο. Αν λυπάσαι να το πετάξεις μετά σου έχουμε τις λύσεις.
Βοηθάει στο σίδερο
 Στα υφάσματα που δεν κάνει να σιδερώσετε απευθείας, όπως μεταξωτά, ολόμαλλα ή ρεγιόν, απλώστε ένα φύλλο στη σιδερώστρα και τοποθετήστε από πάνω το τσαλακωμένο σημείο. Με το κουμπί του ατμού πατημένο περάστε το σίδερο 10 εκατοστά πάνω από τις ζάρες αρκετές φορές. Ο θερμός ατμός που αντανακλάται από το αλουμινόχαρτο ισιώνει τις ζάρες.


Ενίσχυση στο μπάρμπεκιου
Για να συγκεντρώσετε τη θερμότητα και να αποφύγετε τη διαφυγή της στρώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στη σχάρα για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το πριν μαγειρέψετε (κρυώνει γρήγορα), κάντε το ένα μπαλάκι και χρησιμοποιήστε το για να ξύσετε τυχόν υπολείμματα ή στάχτες από τις σχάρες.


Προστασία στο βάψιμο
Βάφετε; Τυλίξτε τα χερούλια της πόρτας και τα μεταλλικά μέρη στην κουζίνα και στο μπάνιο για να τα προστατέψετε από την μπογιά που στάζει. Το αλουμινόχαρτο παίρνει το σχήμα οποιουδήποτε αντικειμένου σκεπάζει και μένει σταθερά στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά.


Ευκολότερο τρίψιμο
Για να αφαιρέσετε τα καμένα υπολείμματα στο πυρέξ ή στο ταψί φούρνου χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ένα μπαλάκι αλουμινόχαρτο αντί για σφουγγαράκι με σύρμα. Ακόμα ένας τρόπος να αξιοποιήσετε ένα από εκείνα τα κομμάτια που λυπάστε να πετάξετε.


Δεν καίει πια!
Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει η γκουρμέ συνταγή που επιλέξατε από το βιβλίο μαγειρικής να επιβάλλει γκρατινάρισμα μετά από ένα ελαφρύ πέρασμα από το τηγάνι, υποχρεώνοντάς σας παράλληλα να αλλάξετε σκεύος και να αυξήσετε επικίνδυνα τη στοίβα με τα άπλυτα; Για να μπορέσετε να βάλετε το τηγάνι στο φούρνο χωρίς τον κίνδυνο να λιώσει η λαβή του δεν έχετε παρά να την τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και είστε έτοιμοι.

faysbook.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com