Το καλοκαίρι είναι η εποχή που «σνομπάρουμε» τα λαχανικά με ρίζες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, για να απολαύσουμε τα ζουμερά και δροσιστικά φρούτα και λαχανικά με έντονα χρώματα, που επιπλέον, κάνουν καλό στην υγεία μας.
Δείτε πέντε φρούτα και λαχανικά που αποτελούν υπερτροφές και «δροσίζουν» το καλοκαιρινό μας τραπέζι…
Κεράσια
Φυσικά μπορείτε να τα δοκιμάσετε ωμά, αλλά πέρα από αυτό μπορείτε να τα «στύψετε» για και να πιείτε το χυμό τους. Προσθέτουν φυσική γεύση σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό και είναι επίσης ιδανικά, αποξηραμένα σε δημητριακά ή πλιγούρι.
Αγγούρι
Εκτός από τις σαλάτες και τα σάντουιτς, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φέτες από αγγούρι για την αγαπημένη σας γαρνιτούρα. Το καλοκαίρι μπορούν επίσης να φτιάξουν μια τέλεια σούπα όταν μαγειρεύονται με κρεμμύδι και μπαχαρικά και μπορούν να πολτοποιηθούν με αβοκάντο και γιαούρτι.
Μπάμιες
Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τις μπάμιες είναι σε σούπα, ακόμη και σε κρύες σούπες για το καλοκαίρι και ψητές στο φούρνο. Δοκιμάστε επίσης να τις ψήσετε με κάποια ινδικά μπαχαρικά όπως το κύμινο ή να τις κόψετε κατά μήκος και να τις ψήσετε με ελαιόλαδο.
Παπάγια
Ρίξτε μερικά κομμάτια στη φρουτοσαλάτα σας μαζί με ανανά ή μάνγκο και αβοκάντο. Η παπάγια μπορεί επίσης να αναμιχθεί σε πουρέ ή να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα.
Δαμάσκηνα
Είναι ιδανικά φρούτα για να τα απολαύσετε ολόκληρα ή σε φρουτοσαλάτα. Μπορείτε επίσης να τα κάνετε σάλτσα για να συνοδεύσετε κοτόπουλο ή φρέσκα ψάρια. Τέλος, μπορείτε να τα κόψετε στα τέσσερα και να τα προσθέσετε σε… σουβλάκια φρούτων.
click@Life.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.