Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι πέντε πιο “δύσκολοι” δρόμοι της γης

Οδηγείτε στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών κι αισθάνεστε ότι κινδυνεύετε; Δεν σας κατηγορούμε καθόλου με το επίπεδο που βρίσκεται ο δρόμος, αλλά οπωσδήποτε… υπάρχουν και χειρότερα. Το ταξιδιωτικό τμήμα του BBC ζήτησε από τους συνεργάτες του που έχουν ταξιδέψει σε όλη τη γη να αξιολογήσουν και να βαθμολογήσουν τις πιο δύσκολες, δύσβατες κι επικίνδυνες διαδρομές που υπάρχουν στην υφήλιο. Ιδού το αποτέλεσμα της έρευνας. Παρά την επικινδυνότητά τους οι δρόμοι είναι πολύ δημοφιλείς, είτε επειδή δεν γίνεται αλλιώς για τους ντόπιους, είτε επειδή προσελκύουν λάτρεις της περιπέτειας.
Οι πέντε πιο «δύσκολοι» δρόμοι της γης5. Κάνινγκ Στοκ, Αυστραλία
Ενας ατέλειωτος χωματόδρομος μήκους 1.820 χιλιομέτρων, δηλαδή να πας από την Καλαμάτα στην Αλεξανδρούπολη και να επιστρέψεις… Δεν βρίσκεται σε κάποια υπανάπτυκτη χώρα, αλλά στη δυτική Αυστραλία και συνδέει τις πόλεις Ουιλούνα και Χολς Κρικ. Η κυβέρνηση της πολιτείας έχει προσφερθεί να ασφαλτοστρώσει το δρόμο, ωστόσο συναντά αντίσταση από τις οργανώσεις προστασίας των Αβοριγίνων που ζουν ελεύθεροι στην περιοχή, διότι θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον (και την πιθανότητα να έλθουν σε επαφή με τους τουρίστες)!
Οι πέντε πιο «δύσκολοι» δρόμοι της γης4. Λεωφόρος Μαναλί-Λεχ, Ινδία
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, μιλάμε για μία ατέλειωτη ανάβαση, πραγματικό… Γολγοθά για τα αυτοκίνητα, μήκους 490 χλμ., δηλαδή όση είναι η απόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης! Ο δρόμος συνδέει τις περιοχές του Χιματσάλ Πραντές και του Λαντάκ στη βόρεια Ινδία, εκεί που ξεκινούν οι θεόρατοι ορεινοί όγκοι των Ιμαλαϊων. Εκτός από τη στενότητα του δρόμου οι οδηγοί-ήρωες έχουν πολλές φορές να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα, θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές χιονοπτώσεις.
Οι πέντε πιο «δύσκολοι» δρόμοι της γης3. Υπερσαχαρικός Αυτοκινητόδρομος, Αλγερία-Νίγηρας-Νιγηρία
Οσοι έχετε στο μυαλό σας μια διαδρομή στην έρημο εντελώς επίπεδη, αναθεωρήστε. Οι υψομετρικές διαφορές σ’ αυτή την επική διαδρομή των 4.500 χιλιομέτρων που περνάει από τρεις χώρες είναι πολύ μεγάλες, όπως λένε όσοι τις έχουν διασχίσει. Προφανώς η δυσκολία δεν βρίσκεται τόσο στην οδήγηση, όσο στις ακραίες συνθήκες καταπόνησης αυτοκινήτου, οδηγών και επιβατών. Για να διασχίσει κάποιος το δρόμο αυτόν πρέπει να συμμετάσχει σε αυτοκινητοπομπή, απαγορεύεται να ξεκινήσει μόνος του, από φόβο βλάβης του αυτοκινήτου.
Οι πέντε πιο «δύσκολοι» δρόμοι της γης2. Δρόμος του Θανάτου, Βολιβία
Πολύ πιο μικρός δρόμος σε μήκος από τους προηγούμενους (μόλις 80 χιλιόμετρα), αλλά εξαιρετικά επικίνδυνος, το μαρτυρά άλλωστε και το όνομά του. Το Camino de la Muerte συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ στις Ανδεις με την περιοχή Γιούνγκας, όπου υπάρχει οργιώδης βλάστηση. Η κυβέρνηση της Βολιβίας ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα βελτίωσης του δρόμου το 2007, καθώς το ποσοστό των δυστυχημάτων σ’ αυτό το κομάτι του δρόμου ήταν 22 φορές μεγαλύτερο απ’ ότι στην υπόλοιπη χώρα. Κι όπως συμβαίνει πάντα, ο δρόμος προσελκύει πολλούς τουρίστες που θέλουν να πάρουν… εύσημα στην δύσκολη οδήγηση.
Οι πέντε πιο «δύσκολοι» δρόμοι της γης1. Αυτοκινητόδρομος Κορακοράμ, Πακιστάν-Κίνα
Δεν σας κόβεται η ανάσα στη θέα των Ιμαλαϊων στο βάθος; Η φωτογραφία είναι από το… ομαλό μέρος του δρόμου, στο Πακιστάν. Διακρίνεται το πρώτο μέρος της… ανηφοριάς που ξεκινάει να διασχίσει τις πρώτες κορυφές μέσα από τα σύννεφα. Ακολουθούν ακόμα ψηλότερες κορυφές με αιώνια χιόνια, που συνδέουν το Αμποταμπάντ του Πακιστάν με το Κασγκάρ της Κίνας, μία απόσταση 1.200 χιλιομέτρων. Είναι ο ψηλότερος διεθνής ασφαλτοστρωμένος δρόμος στην υφήλιο.

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com