Κάθε χρόνο η παράδοση προστάζει αρνί ή κατσίκι και τα παρελκόμενα τους
στο πασχαλινό τραπέζι. Εάν σας έχει κουράσει αυτή η ρουτίνα και θέλετε
να ταράξετε τα γαστρονομικά νερά του τραπεζιού σας, φροντίστε να έχετε
καλές εναλλακτικές. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες δοκιμές, που μπορείτε να
κάνετε και να ξεφύγετε από την πεπατημένη του πασχαλιάτικου μενού σας.
Αντί μαγειρίτσας
Ο λόγος που επιλέγουμε σούπα μετά την Ανάσταση είναι γιατί υποθετικά το στομάχι είναι άδειο και γενικά τις ημέρες της νηστείας έχουμε τραφεί ελαφριά. Δοκιμάστε αντί της μαγειρίτσας τα παρακάτω:
Αντί κοκορετσιού
Όσο απολαυστικό και λαχταριστό κι αν φαίνεται στις σούβλες, το κοκορέτσι δεν αρέσει σε όλους. Πολλοί απεχθάνονται τα εντόσθια και για το λόγο αυτό δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να το δοκιμάσουν. Δοκιμάστε να μαγειρέψετε τα εξής:
Αντί αρνιού ή κατσικιού
Το αρνί πιθανώς να έχει αρκετά έντονη γεύση για τα γούστα σας ή υψηλή τιμή για την τσέπη σας. Το κρέας ευτυχώς έχει αφθονία επιλογών αλλά και τρόπων μαγειρέματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Αντί μαγειρίτσας
Ο λόγος που επιλέγουμε σούπα μετά την Ανάσταση είναι γιατί υποθετικά το στομάχι είναι άδειο και γενικά τις ημέρες της νηστείας έχουμε τραφεί ελαφριά. Δοκιμάστε αντί της μαγειρίτσας τα παρακάτω:
- Φρικασέ με χοιρινό
- Κρεατόσουπα με λαχανικά
- Μανιταρόσουπα ή φρικασέ με μανιτάρια
- Ντοματόσουπα
- Κρεμμυδόσουπα
- Χορτόσουπα
- Κολοκυθόσουπα
- Βελουτέ γλυκοπατάτας ή απλής πατάτας
- Γιουβαρλάκια σούπα
- Κοτόσουπα
Αντί κοκορετσιού
Όσο απολαυστικό και λαχταριστό κι αν φαίνεται στις σούβλες, το κοκορέτσι δεν αρέσει σε όλους. Πολλοί απεχθάνονται τα εντόσθια και για το λόγο αυτό δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να το δοκιμάσουν. Δοκιμάστε να μαγειρέψετε τα εξής:
- Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με μπέικον και τυρί
- «Κλέφτικο»
- «Εξοχικό»
- Σουβλάκια λαχανικών
- Φιλετάκια κοτόπουλο τυλιχτό με μπέικον
- Σπετσοφάι
- Κεμπάπ με σως γιαουρτιού
- Κιμαδόπιτα/ Κοτόπιτα
- Γεμιστές πιπεριές με φέτα και μπέικον
- Ιμαμ Μπαϊλντί
Αντί αρνιού ή κατσικιού
Το αρνί πιθανώς να έχει αρκετά έντονη γεύση για τα γούστα σας ή υψηλή τιμή για την τσέπη σας. Το κρέας ευτυχώς έχει αφθονία επιλογών αλλά και τρόπων μαγειρέματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Πανσέτες με μουστάρδα και θυμάρι
- Μπούτια γαλοπούλας με πιπεριες και γραβιερα
- Μπριζόλες χοιρινές/μοσχαρίσιες με λαδορίγανη
- Μοσχάρι νουά με μανιτάρια
- Μπιφτέκια γεμιστά με κεφαλοτύρι
- Σνίτσελ αλα κρεμ
- Ψαρονέφρι με πολύχρωμες πιπεριές
- Χοιρινό κατσαρόλας με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
- Κουνέλι στιφάδο
- Μουσακάς flowmagazine.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.