Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μικρά μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σας εύκολη στην κουζίνα

Μικρά μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σας εύκολη στην κουζίνα
Ντομάτες στο λεπτό
Αν θέλετε να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες που αγοράσατε βουτήξτε τις για 2 λεπτά σε καυτό νερό ώστε να ζαρώσουν και η φλούδα τους να ξεκολλήσει πιο εύκολα.
Πατάτες σε χρόνο dt
Αν θέλετε ξεροψημένες πατάτες φούρνου σε λίγο χρόνο πριν τις βάλετε στο φούρνο βράστε τις για 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό. Μετά κόψτε τις, βάλτε τις στο ταψί, προσθέστε αλάτι πιπέρι ρίγανη και ελαιόλαδο και ψήστε τις σε ισχυρή φωτιά.
Τυρί μαλακό και πάλι
Αν το τυρί έχει ξεραθεί στο ψυγείο σας για να το μαλακώσετε και πάλι και για να γίνει όπως ήταν πριν κάντε το εξής: Τυλίξτε το σε μια πετσέτα την οποία θα έχετε ραντίσει με λευκό κρασί.
Ψωμί φρέσκο σαν την πρώτη μέρα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα μια στρογγυλή σχάρα με «πόδια» -αφού πρώτα την βρέξετε- και τοποθετήστε πάνω σε αυτή το ψωμί. Ψεκάστε το ψωμί με λίγο νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη σε χαμηλή φωτιά. Σε 3 με 4 λεπτά το ψωμί θα μαλακώσει και πάλι εξαιτίας των υδρατμών που θα δημιουργηθούν στην κατσαρόλα.
Για να μην αλλοιώνονται τα αυγά
Αποφύγετε να πλένετε τα αυγά προτού τα βάλετε στο ψυγείο όσο βρώμικα κι αν είναι γιατί έτσι θα χαλάσουν πιο εύκολα. Μην ξεχάσετε ωστόσο να τα πλύνετε πριν τα καταναλώσετε. 

πηγή:lifezone.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com