Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ζώα με τεχνητά μέλη


Από το e-dog.gr

Winter Το δελφίνι
dolphin_7
Tο δελφίνι που ακούει στο όνομα Winter ζει στο ενυδρείο Clearwater Marine Aquarium  της Φλόριντα. Το 2005  έχασε την ουρά του όταν πιάστηκε σε μια παγίδα καβουριών. Οι διασώστες του  αναγκάστηκαν να του κόψουν την ουρά για να το απελευθερώσουν ώστε να μπορέσει να επιβιώσει. Το 2007  ειδικοί  επιστήμονες σχεδίασαν μία εντυπωσιακή τεχνητή ουρά για το δελφίνι.
Το δελφίνι είναι ένα παράδειγμα για όλα τα ζώα με τεχνητά μέλη και το ενυδρείο έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που επιτρέπει επίσης στους ακρωτηριασμένους ανθρώπους να επισκεφθούν το δελφίνι δωρεάν.


Cassidy ο σκύλος
dog_8
Μεταξύ των πιο εμπνευσμένων  ιστοριών που αφορούν ζώα με τεχνητά μέλη είναι η ιστορία του Cassidy Ο σκύλος  ζούσε στους δρόμους ,προφανώς εγκαταλείφθηκε και είχε μόνο τρία πόδια. Ένα τοπικό καταφύγιο τον πήρε για να τον δώσει  για υιοθεσία, όπου και βρήκε τελικά ένα σπίτι. Ο Steve και η Susan Posovsky, έκαναν ότι μπορούσαν για να προσφέρουν στον  Cassidy μια καλή και ευτυχισμένη  ζωή – όπως ένα τεχνητό πόδι.

Η επέμβαση έγινε  από τονDr. Denis Marcellin-Little, αναπληρωτή καθηγητή της ορθοπεδικής χειρουργικής στο North Carolina State University College of Veterinary Medicine. Η προσθετική Cassidy είναι τόσο προηγμένη, ώστε οι επιστήμονες που εργάστηκαν γι’αυτόν ελπίζουν ότι η τεχνική θα μπορούσε κάποια μέρα να χρησιμοποιηθεί και σε ανθρώπους.
Σήμερα, Cassidy είναι σε θέση να περπατήσει για ώρες με το νέο του πόδι (συμπεριλαμβανομένων των τακτικών περιπάτων στην παραλία)!
Meadow το μοσχαράκι
calf
Αυτό το αξιολάτρευτο μοσχάρι που ονομάστηκε Meadow πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μοσχάρι με πρόσθετα μέλη

Η Meadow έχασε τα πόδια της απο  κρυοπαγήματα, και δώθηκε στην 15μελή ομάδα των διδασκόντων και των φοιτητών από το κτηνιατρείο Colorado State University όπου και της έβαλαν τα τεχνητά μέλη.
Η  Nancy Dickenson που είναι και η  ιδιοκτήτρια της  Meadow είπε : «Μερικοί άνθρωποι με ρωτάνε αν την θέλω για αναπαραγωγή η για τροφή και τους λέω: «Πλάκα μου κάνετε; Αυτό είναι το νέο μωρό μου» ».

Ο πελαργός που έχασε το ράμφος του
stork
 Μια αξιοσημείωτη ιστορία  επιβίωσης, είναι αυτή του Ουγγρικού πελαργού που του προστέθηκε ένα νέο τεχνητό ράμφος. 
Το ράμφος, το οποίο δημιουργήθηκε από συνθετική ρητίνη, μπορεί να επιτρέψει το πουλί να επιστρέψει στη ζωή του στην άγρια ​​φύση.
 Χελώνα χωρίς άκρα
turtle_3
Η 25-χρονη χελώνα Caretta Caretta, ξεβράστηκε νότια του νησιού Shikoku, με σοβαρά τραύματα μετά από επίθεση καρχαρία. Βρέθηκε με κομένα τα μισά πτερύγια, αιμορραγία, δαγκώματα σε όλο το σώμα, μέχρι το στομάχι της, ημιθανής. Eίχε δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις ώσπου βρέθηκε στα δίχτυα ψαρά.
Το ερπετό που ονομάστηκε Yu, υποβάλλεται σε θεραπεία σε ενυδρείο, Suma Aqualife Park, στο Kobe, south Japan και παρακολουθείται από τους επιστήμονες.
Έχουν κατασκευαστεί γι’αυτή μια σειρά από τεχνητά πτερύγια που υποβοηθούν την κινητικότητά της, αφού τα δικά της είχαν αποκοπεί πριν από πέντε χρόνια. Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου χρησιμοποιούν επίσης κατάλληλο ελαστικό υλικό για να συγκρατεί τα πρόσθετα μέλη και εφαρμόζουν τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στον τομέα των τεχνητών πτερυγίων.
Στην αρχή υπήρχε πρόβλημα με τις άλλες χελώνες, η Yu ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να κτυπηθεί από τις άλλες.
Παρά το γεγονός ότι είναι απίθανο η Yu να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, εκφράζεται η ελπίδα ότι μια μέρα θα μπορέσει να κολυμπήσει, να φωλιάσει στην άμμο, να είναι σε θέση να αναπαραχθεί.
Περρισότερα ζώα με τεχνητά μέλη
cat_1 eagle_0 elephant_0 horse_3 introslide_50
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com