Δέκα τροφές, που εύκολα μπορούν να ενταχθούν στο καθημερινό μας διαιτολόγιο και καταφέρνουν να αποτοξινώσουν τον οργανισμό από τις υπερβολές των γιορτών που συντελούν στη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και την πρόκληση μικροενοχλήσεων.
Φέτος το καλοκαίρι, μπορείτε να πετύχετε αυτό που πάντα θέλατε και να και να επαναφέρετε την ισορροπία στον οργανισμό σας, μετά τα πλούσια σε θερμίδες και λίπη εδέσματα που καταναλώσατε στο πασχαλινό τραπέζι. Ακολουθούν δέκα τροφές, που εύκολα εντάσσονται στο καθημερινό διαιτολόγιο και καταφέρνουν να αποτοξινώσουν τον οργανισμό από τις υπερβολές των γιορτών που έχουν σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και την πρόκληση μικροενοχλήσεων (π.χ. πονοκέφαλος, εντερικές διαταραχές και κόπωση). Προσέξτε μόνο μη σας γίνουν… συνήθεια και σας κατηγορήσουν για «υγιεινή διατροφή»!
Νεροκάρδαμο
Τη φετινή… μεταπασχαλινή περίοδο ξεπεράστε τον εαυτό σας και δοκιμάστε για σαλάτα το πιπεράτο νεροκάρδαμο αντί του βαρετού μαρουλιού και της hip ρόκας. Αυτό το λαχανικό, ενεργοποιεί τα ένζυμα που καθαρίζουν το συκώτι, κρατά τις ελεύθερες ρίζες μακριά από τα κύτταρα και είναι και φυσικό διουρητικό.
Λεμόνι με νερό
Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά
Το να εντάξετε τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά στη διατροφή σας, είναι το μόνο εύκολο. Μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά, να τα βάλετε σε σούπες, να τα προσθέσετε σε χυμούς ή και να τα σοτάρετε με λίγο λάδι και να τα μαγειρέψετε. Τα λαχανικά με φύλλα, ανεβάζουν τα επίπεδα της χλωροφύλλης του πεπτικού σωλήνα, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών και του καυσαερίου που εισέρχονται στον οργανισμό από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα. Τέλος, το λάχανο είναι γνωστό για τις καθαριστικές του ιδιότητες όσον αφορά το συκώτι. Δοκιμάστε μια διαφορετική σαλάτα με λάχανο, μήλα και κύμινο.
Φρέσκα φρούτα
Αγκινάρες
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι αγκινάρες προωθούν τη σωστή λειτουργία της χοληδόχου κύστης. Εξαιτίας της κυναρίνης που έχουν σε υψηλή περιεκτικότητα, βοηθούν στην παραγωγή της χολής και εμποδίζουν την εμφάνιση δυσπεψίας. Οι αγκινάρες είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης και εξαιρετικά ωφέλιμες για το συκώτι.
Παντζάρια
Ginger και σκόρδο
Και το ginger και το σκόρδο βοηθούν το συκώτι να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες, που αναπτύσσονται στο σώμα. Σοτάρετε τα λαχανικά σας (είπαμε ήδη για το καλό που κάνουν τα λαχανικά) και αρωματίστε τα με σκόρδο και ginger. Και αν σας παραπονεθεί κανείς για την επιλογή του σκόρδου, προωθήστε του το συγκεκριμένο link!
Πράσινο τσάι και νερό
Το νερό δεν είναι απλά για να ξεδιψάμε. Είναι και για να καθαριζόμαστε. Και εσωτερικά και εξωτερικά.
Δημητριακά ολικής άλεσης
Η επιλογή σιτηρών ολικής άλεσης και όχι επεξεργασμένων σιτηρών, θα έπρεπε να είναι διατροφική συνήθεια και πριν το Πάσχα και κατά τη διάρκειά του και μετά από αυτό. Εκτός των πολλών θρεπτικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών που περιέχουν, έχουν υψηλότατη περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βοηθούν στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Όσπρια
Τέλος, θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο οργανισμός μας, όσο και αν τον κακομεταχειριζόμαστε, φροντίζει εκείνος για εμάς και η διαδικασία της αποτοξίνωσης είναι κάτι που κάνει και ο ίδιος από μόνος τους. Οι παραπάνω προτάσεις, είναι για να βοηθήσουν το σώμα να «συνέλθει» από όλα όσα καταναλώθηκαν στη περίοδο των γιορτών που ήταν σίγουρα παραπάνω από όσα μπορεί να διαχειριστεί το σώμα μας.
click@Life.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.