Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι Έλληνες που δημιούργησαν την εφαρμογή «moodeet»

    Είναι νέοι και φιλόδοξοι. Κάποιοι τους χαρακτηρίζουν ως εκείνους που ήρθαν να καλύψουν το «κενό» που έχει αφήσει το Facebook, όμως, δεν συγκρίνουν τη δημιουργία τους με την παγκόσμια πλατφόρμα. Λένε ότι τους ενδιαφέρει το «moodeet» να καθιερωθεί και να αναγνωριστεί παγκοσμίως. 

Ο λόγος για μια παρέα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που δημιουργεί. Πρόκειται για τους Ιωσήφ Αλβέρτη (co-founder), το Μιχάλη Πετυχάκη (co-founder) που είναι απόφοιτοι των ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΕΜΠ και υποψήφιοι διδάκτορες. Μαζί τους ο Δημήτρης Μωραΐτης (co-founder) που είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά των Ψηφιακών συστημάτων και έχει ένα μεταπτυχιακό στο Marketing και social media καθώς και το φίλο τους, Μάκη, που είναι ο γραφίστας της ομάδας αλλά και τον Άλεξ που είναι ο developer του iOS και είναι από Γερμανία. Αυτή είναι η ομάδα του «moodeet» που αποτυπώνει τα συναισθήματα σε emoticons και μιλάει στο newsbeast.gr τόσο για την επιτυχία της όσο και για τα όνειρά της για το μέλλον.

Και μπορεί να λένε πολλοί ότι για να πετύχεις, πρέπει να εγκαταλείψεις την Ελλάδα, όμως, εκείνοι αντιστέκονται. Και θέλουν να δημιουργήσουν, όπως και το κάνουν άλλωστε, χωρίς να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

- Μιλήστε μας για το Moodeet. Τι ακριβώς είναι;
«Το Moodeet θέλουμε να γίνει η προέκταση του εαυτού μας, μία κεντρική εφαρμογή που να μπορεί να μας καταλάβει, να μας "νιώσει" και να αλλάξει τον τρόπο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία. Θα λέγαμε ότι θέλει να δώσει χαρακτήρα σε μία απρόσωπη τεχνολογία, σε μία απρόσωπη επικοινωνία. Η ιδέα είναι πως αν διευκολύνουμε τους ανθρώπους να μοιραστούν τη διάθεσή τους, αν τους δώσουμε μία πραγματικά εύκολη εφαρμογή που να μπορούν να εκφραστούν μοναδικά, τότε σιγά σιγά θα μπορέσουμε να μαθαίνουμε τον κάθε άνθρωπο και να του συμπεριφερόμαστε με μία μοναδικότητα. Αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορετικό περιεχόμενο στην εφαρμογή, μπορεί να σημαίνει και μελλοντικά αλλαγή της ίδιας της εφαρμογής αλλά και της συμπεριφοράς της συσκευής.

Ήδη στην επικοινωνία μας προσθέτουμε συντομογραφίες που δηλώνουν τη διάθεσή μας, που δίνουν διαφορετικό τόνο στο κείμενό μας. Ήδη έχουμε ένα ηλεκτρονικό αποτύπωμα που δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε, με το περιεχόμενο που δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να το δει, ποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Και εκεί γεννήθηκε η ιδέα μας: "τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να καταλάβουμε για τους ανθρώπους γύρω μας πως νιώθουν αυτή τη στιγμή", έτσι ώστε αν είναι στεναχωρημένοι να προσπαθήσουμε να τους φτιάξουμε τη διάθεση, αν είναι θυμωμένοι να προσπαθήσουμε να τους πλησιάσουμε, αν είμαστε χαρούμενοι να μοιραστούμε τη χαρά μας με κάποιον. Και η συσκευή που πλέον έχουμε μαζί μας συνέχεια είναι το κινητό μας, αλλά και διάφορες άλλες φορητές συσκευές που εμφανίστηκαν πρόσφατα ή έρχονται, όπως τα tablets ή τα "έξυπνα" ρολόγια.

Αρχικά το Moodeet αναπτύχθηκε σαν ιδέα, σχεδιασμένο να έχει τα πιο δυνατά στοιχεία από κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο: τη δύναμη να μοιράζεσαι το στίγμα σου όπως το Foursquare, να εκφράζεσαι δημόσια όπως στο Twitter, μία φωτογραφία όπως στο Instagram. Σαν εγχείρημα φάνηκε και είναι ακόμα πάρα πολύ μεγάλο, πόσο μάλλον για τα ελληνικά δεδομένα. Και επειδή μία ιδέα παραμένει αιώνια μια ιδέα αν δεν δράσεις, εκεί αρχίσαμε να μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Τα δύο άτομα έγιναν τέσσερα, μετά πάλι 3=τρία, και τελικά καταλήξαμε στη σημερινή μας σύνθεση που είμαστε πέντε βασικά μέλη. Εξαιρετική είναι και η συνεργασία με τρεις εξαιρετικούς προγραμματιστές, που προσπαθούμε σιγά σιγά να τους εντάξουμε στην ομάδα μας.

Στόχος μας είναι το Moodeet να γίνει μία μοναδική πλατφόρμα δικτύωσης των ανθρώπων με βάση τη διάθεσή τους. Μία πλατφόρμα που να μπορεί να αλλάξει ακόμα και τα χρώματα του σπιτιού μας στο κοντινό μέλλον ανάλογα με τη διάθεσή μας, αλλά στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να μας προσφέρει μοναδικές προτάσεις για έξοδο, δραστηριότητες ή άλλους ανθρώπους».


pinnokio.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com