Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ράδιο Παρατηρητής και inpost.gr παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης»

Το inpost.gr σε συνεργασία με το Ράδιο Παρατηρητής, έχει την μεγάλη τιμή να παρουσιάσει στην Κομοτηνή το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης».

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 20:00 στο Café Bar Αλάβαστρον (Δημοκρίτου και Μιλτιάδου) και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση – διάλογος με τον δημιουργό του Στέλιο Κούλογλου.

Μέσα από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πλούσιο αρχειακό υλικό, το φιλμ εστιάζει τον φακό του στις περιπτώσεις των Καλαβρύτων και του Διστόμου. Εκεί όπου οι συγκρούσεις των αντιστασιακών με τα στρατεύματα κατοχής οδήγησαν στην ανηλεή εξόντωση των δύο χωριών, με πρόσχημα την εφαρμογή αντιποίνων.

Το υλικό αυτό προβάλλεται στους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι μ' έναν ολότελα ζωντανό τρόπο τοποθετούν την κρίση τους και τα συμπεράσματά τους στο οπτικό υλικό, δίνοντας έτσι νόημα στην έννοια της ιστορικής μνήμης.

 Έτσι, φωτίζουν τα γεγονότα με τον απαραίτητο προβολέα του παρόντος και προσφέρουν τις δικές τους εξηγήσεις στο γεγονός ότι υπάρχουν άτομα (και όχι ευάριθμα), τα οποία ρίχνουν στις κάλπες των Καλαβρύτων και του Διστόμου το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Οι πατριώτες τού σήμερα αποδεικνύεται καταφανώς στο ντοκιμαντέρ ότι υπήρξαν οι δωσίλογοι του χθες, οι εθνοπροδότες και οι συνεργάτες των κατακτητών.

Σ' αυτόν τον τομέα το ντοκιμαντέρ του Κούλογλου διατηρεί την «απολαυστικότερη» έκπληξη, αφού στις εικόνες του φιλοξενείται ο γιος του ταγματασφαλίτη Ξενοφώντα Γιοσμά (γνωστός ως φον Γιοσμάς), άμεσος συνεργάτης των Γερμανών στο ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και αργότερα ηθικός αυτουργός -όπως καταδικάστηκε- της δολοφονίας Λαμπράκη.


inpost.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com