Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι χρειάζεται το σώμα μας για να είναι υγιές;

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα περίπλοκο δίκτυο 10 συστημάτων, πλήρως αλληλεξαρτώμενα το ένα με το άλλο. Για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του, χρειαζεται όλα αυτά τα δίκτυα να ακολουθούν τα 5 βασικά βήματα, που διασφαλίζουν την υγεία μας.


Τα πέντε πρώτα συστήματα είναι το σκελετικό, το μυϊκό, το αναπνευστικό, το ουροποιητικό και το πεπτικό, με απλά λόγια τα «ορατά». Τα άλλα πέντε περιλαμβάνουν το νευρικό, το ενδοκρινικό, το λεμφικό, το καρδιαγγειακό και το αναπαραγωγικό σύστημα, που λειτουργούν πιο αθόρυβα στο παρασκήνιο, όμως είναι εξίσου σημαντικά με τα υπόλοιπα.
Διατηρώντας τα υγιή, στην ουσία συνεισφέρουμε σημαντικά στη μακροζωία και ευημερία μας. Ποια είναι όμως τα βήματα προς μια υγιή ζωή;

Βήμα 1ο: Νερό
Πίνετε άφθονο νερό. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανθρώπινη ζωή, εκτός από το οξυγόνο, είναι το ενυδατωμένο, με καθαρό νερό, σώμα. Μερική (απαιτούμενη) ποσότητα νερού προσλαμβάνεται με την τροφή, αλλά οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν επιπλέον 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα για την καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού. Το νερό εξάλλου, εμπλέκεται με κάθε διαδικασία του σώματος, από την κατασκευή και επισκευή των κυττάρων μέχρι τον καθαρισμό και την εξάλειψη των τοξινών.

Βήμα 2ο: Τροφή
Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος. Εστιάζοντας τη διατροφή σας σε προϊόντα και δημητριακά ολικής αλέσεως, αποφεύγοντας τα σάκχαρα, το πρόχειρο φαγητό και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, θέτετε τις βάσεις για την επίτευξη απώλειας βάρους ή συντήρησης του βάρους του οργανισμού σας.

Βήμα 3ο: «Κοινωνικές» τοξίνες
Αποφύγετε τις τοξίνες του... τρόπου ζωής, με άλλα λόγια το αλκοόλ και το τσιγάρο. Το κάπνισμα επηρεάζει όλα ανεξαιρέτως τα συστήματα του οργανισμού με αρνητικό φυσικά τρόπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο προσβολής από διάφορες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Το αλκοόλ από την άλλη, όταν καταναλώνεται σε οποιαδήποτε ποσότητα μεγαλύτερη από 1 ποτήρι την ημέρα, δρα ως τοξίνη στο σώμα. Το ήπαρ επιβαρύνεται φιλτράροντας το αλκοόλ από το αίμα και μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του. Την ίδια στιγμή, αφήνει το σώμα ευάλωτο και επιρρεπές, με μειωμένες αντιστάσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βήμα 4ο: Βιταμίνες
Καλό θα είναι να λαμβάνετε καθημερινά μια βιταμίνη και συμπληρώματα ανόργανων αλάτων. Κάθε ένα από τα 10 συστήματα του σώματος απαιτεί βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να λειτουργήσει σωστά. Η ανεπάρκεια των θρεπτικών ουσιών είναι ένας βασικός παράγοντας για πολλές εκφυλιστικές ασθένειες. Για παράδειγμα, εάν ένα σώμα είναι ελλιπές σε βιταμίνη C, το ανοσοποιητικό σύστημα δε μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
Αντίθετα, σε φυσιολογικές συνθήκες, το ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να προστατεύσει τον οργανισμό από παθογόνες ή αερομεταφερόμενες ασθένειες. Επιπλέον, μια καθημερινή πολυβιταμίνη μπορεί να εξασφαλίσει, ότι το σώμα είναι καλά εξοπλισμένο και λειτουργεί άριστα.

Βήμα 5ο: Τσεκ απ
Η πρόληψη είναι η απάντηση σε πολλές ασθένειες. Συχνά, μια εκφυλιστική ασθένεια μπορεί να είναι απαρατήρητη για χρόνια, προτού ανακύψουν σοβαρά συμπτώματα.
Να είστε συνεπείς με τις τακτικές επισκέψεις στο γιατρό σας και τα τσεκ απ, που απαιτούνται για τον πλήρη έλεγχο του οργανισμού σας, ειδικά σε ότι αφορά τις κοινές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερίνη και η χαμηλή οστική πυκνότητα.
Ένα πρόβλημα, που έρχεται στην επιφάνεια στα πρώτα στάδια της εξέλιξής του έχει σαφώς πιο «εύκολη» και έγκαιρη ιατρική παρέμβαση, από όταν έχετε άγνοια της ιατρικής σας κατάστασης. 

click@Life.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com