Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες επέλεγαν μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά κατέληξαν με τις ίδιες νευρολογικές διαταραχές όπως άνοια, Αλσχάιμερ ή εγκεφαλικό με τους συμμετέχοντες που δεν λάμβαναν καθόλου αντιοξειοδωτικά. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές να μελετήσουν άλλους παράγοντες που πιθανώς σχετίζονταν όπως η ηλικία των συμμετεχόντων, η ποσότητα τροφής που κατανάλωσαν ημερησίως αλλά και το κάπνισμα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά αντιοξειδωτικά που μεμονωμένα μπορεί να έχουν ευεργετικά οφέλη στην λειτουργία του εγκεφάλου. "Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι η ημερήσια πρόληψη βιταμίνης Ε, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Το ίδιο συμβαίνει και με την βιταμίνη C, που προστατεύει από τα εγκεφαλικά", τόνισε η επικεφαλής της έρευνας Ελίζαμπεθ Ντεβόρ ενώ πρόσθεσε ότι "θα πρέπει να συνεχίζουμε να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά και να αναζητούμε συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά που μπορεί να έχουν οφέλη στον οργανισμό μας".
news.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.