Τα κατεψυγμένα ή τυποποιημένα προϊόντα, μπορεί να είναι τις περισσότερες φορές φθηνότερα, αλλά όμως, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κακής ποιότητας ή ότι υστερούν σε γεύση και θρεπτική αξία σε σύγκριση με τα φρέσκα
Τα κατεψυγμένα ή τυποποιημένα προϊόντα, μπορεί να είναι τις περισσότερες φορές φθηνότερα, αλλά όμως, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κακής ποιότητας ή ότι υστερούν σε γεύση και θρεπτική αξία σε σύγκριση με τα φρέσκα. Μερικές φορές μάλιστα, είναι εφάμιλλα με τα φρέσκα και ίσως καλύτερα.
Αν εξακολουθείτε να έχετε διλήμματα, παρακάτω θα βρείτε μερικές απαντήσεις για να σας φύγει κάθε ενδοιασμός ως προς την κατανάλωση προϊόντων με συντηρητικά και για να ξεδιαλύνετε κάθε απορία σας.
Ντομάτες: Φρέσκιες ή σε κονσέρβα;
Πλέον οι συσκευασμένες ντομάτες, διατίθενται και σε γυάλινα βάζα, για όσους εξακολουθείτε να έχετε το φόβο για τα μεταλλικά τενεκεδάκια που περιέχουν το στοιχείο BPA (μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα αλουμινίου). Μελέτες είχαν συνδέσει τη συγκεκριμένη χημική ουσία με παθήσεις όπως η στειρότητα, προβλήματα στην καρδιά και με τον διαβήτη. Πάντως η απόφαση της αμερικάνικής αρχής τροφίμων και ποτών, καταδίκασε την απαγόρευση χρήσης του BPA στις συσκευασίες τροφίμων και ποτών, καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για την πρόκληση των άνω παθήσεων. Παρόλα αυτά και η ίδια αρχή προτρέπει για την αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων συσκευασίας των τροφών, ενώ οι μελέτες για την επίδραση του BPA, συνεχίζονται.
Αρακάς: Φρέσκος ή κατεψυγμένος;
Χυμός λεμονιού: Φρέσκος ή εμφιαλωμένος;
Μπρόκολα: Φρέσκα ή κατεψυγμένα;
Σολομός: Φρέσκος ή συσκευασμένος;
Σπανάκι: Φρέσκο ή κατεψυγμένο;
click@life.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.