Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τερατώδη πλάσματα της Γης!

Όταν ήμασταν παιδιά, οι ιστορίες που μας είπαν και μας δίδαξαν ήταν ότι τα τέρατα ανήκουν στον κόσμο της φαντασίας. Όμως, η πραγματικότητα είναι η πιο τρομακτική φαντασία.
Η εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας έχει δημιουργήσει μερικά πραγματικά "φυσικά" τέρατα (φυσικά, τέρατα φαίνονται στα μάτια μας), πλάσματα που προσαρμόζονται στα πιο ακραία περιβάλλοντα, και έχουν θυσιάσει την αισθητική για να επικεντρωθούν στην λειτουργικότητα, με τα πιο τρομακτικά αποτελέσματα.
Δείτε λοιπόν μερικά "φυσικά τέρατα", που φωτογραφήθηκαν ποτέ στον πλανήτη μας. 

Το ψάρι εξωγήινος
Αυτό φαίνεται να είναι ένα εξωγήινο ξενόμορφο ψάρι, σαν να είναι βγαλμένο μέσα από την ταινία Alien του Ridley Scott! Ανήκει στο γένος Idiacanthus, και είναι ευρέως διαδεδομένο σε όλους τους ωκεανούς, και βρίσκεται μόνο σε αβυσσαλέα νερά που κυμαίνονται από 1000 έως 2500 μέτρα βάθος.
Μήκους περίπου 40 cm κατά μέσο όρο, τα ψάρια αυτά έχουν ένα σώμα πολύ μακρύ και λεπτό, όπως το χέλι και τα σαγόνια τους έχουν εξαιρετικά μεγάλο άνοιγμα, έτσι ώστε να συλλαμβάνουν πολλά τρόφιμα, σε έναν τόπο τόσο αφιλόξενο όπως η άβυσσος. Άλλα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά τους είναι η απουσία των θωρακικών πτερύγιων ενώ είναι φωτοφόρα κάτω από το πηγούνι. Τα συναντούμε συχνά και με την ονομασία θαλάσσιος γενειοφόρος δράκος.

Το ψάρι οχιά
Το ψάρι οχιά (Chauliodus sloani), επίσης γνωστό ως Viper, είναι ένα ψάρι αλμυρού νερού που ανήκει στην οικογένεια Stomiidae. Αυτό το ψάρι ζει στα βάθη των τροπικών και εύκρατων νερών όλων των ωκεανών. Έχει βρεθεί σε περισσότερα από 25% των υδάτων της γης και είναι εξοπλισμένο με ένα disarticolabile σαγόνι που του επιτρέπει να καταβροχθίσει μεγάλη λεία.
Το ψάρι οχιά είναι μέρος των bioluminescent θαλάσσιων ζώων, τα οποία παράγουν φως με χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν μέσα στο σώμα τους, και προσελκύει τη λεία του με περίπου 350 φωτεινά όργανα μέσα από το στόμα του.

Το ψάρι που περπατάει
Αυτό που βλέπετε στην εικόνα είναι ένα είδος ψαριού που ανακαλύφθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια από το National Geographic.
Το πιο περίεργο αυτού του ψαριού είναι τα πτερύγια του μοιάζουν με τα δύο χέρια, χάρη στα οποία μπορεί να κολυμπήσει, αλλά επίσης και να περπατήσει στον πυθμένα του ωκεανού. Μόνο τέσσερα δείγματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, όλα στην περιοχή γύρω από την πόλη του Χόμπαρτ, στο νησί της Τασμανίας, Αυστραλία.

Το γιγάντιο καλαμάρι
Έχει βρεθεί στον Ειρηνικό στα ανοικτά των Νήσων Ogasawara σε βάθος 630 μέτρων, και στη συνέχεια σε βάθος περίπου 900 μέτρων, πριν εξαφανιστεί μέσα στο σκοτάδι της αβύσσου, και πρόκειται για ένα γιγάντιο καλαμάρι. Σχετικά με την ομάδα των επιστημόνων που συντονίζονται από Ιάπωνες ζωολόγους ήταν σε θέση να συλλάβουν δύο, στην επιφάνεια. Το καλαμάρι με τα μεγάλα μάτια, είναι περίπου 3 μέτρα μήκος, αλλά με τα δύο επιπλέον πλοκάμια του φτάνει τα 8 μέτρα.

Ο καρχαρίας χαλί
Το όνομα αυτού του ζώου (καρχαρία χαλί ψηφιδωτός) περιγράφει καλά τον χαρακτήρα του και τον τρόπο του θηράματος. Ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό δυτικά σε γεωγραφικά πλάτη μεταξύ 1 ° Β και 23 ° S, φτάνει σε μήκος 1,25 μέτρα, ενώ μερικές φορές μπορεί να φτάσει μέχρι και 1,85 μέτρα σε μήκος.

Το αρπακτικό
Το Neoclinus blanchardi είναι ένα δημοφιλές ψάρι του αλμυρού νερού στον ανατολικό Ειρηνικό. Ζει σε βραχώδεις ή αμμώδεις ακτές σε ρηχά νερά (-3 έως -73 m) και βρήκε καταφύγιο σε κοχύλια, τρύπες, σπηλιές και ναυάγια. Έχει περίεργο κεφάλι, με διογκωμένα μάτια και ένα τεράστιο στόμα με εκτεινόμενους σιαγόνες που συνδέονται με το κεφάλι του από μεγάλες ελαστικές μεμβράνες.
Πρόκειται για ένα ψάρι με μια εδαφική και επιθετική συμπεριφορά: δεν διστάζει να αναλάβει μια απειλητική στάση, και να εξάπλωση τα ευρεία σαγόνια του για να τρομάξει τα αρπακτικά ζώα εισβάλλοντας στην επικράτεια.

Ο τρόμος έρχεται από κάτω από την άμμο
Τα Uranoscopidi είναι μια οικογένεια των ψαριών που ζουν σε όλους τους ωκεανούς, εκτός από τους κρύους. Υπάρχουν επίσης και ορισμένα είδη του γλυκού νερού.
Είναι πολύ διακριτικά ψάρια, με αρκετά μεγάλο κεφάλι, ρουθούνια, μάτια, και στόμα. Αυτά τα ψάρια θηρευτές είναι βυθισμένα σε άμμο ή λάσπη, αφήνοντας έξω μόνο το στοματικό πλοκάμι που λειτουργεί ως δόλωμα για το θήραμα.

Εκτόπλασμα χιτωνοφόρα
Αυτά τα όντα που φαίνεται να ανήκουν στην οικογένεια των εκτοπλασμάτων χιτωνοφόρων. Επιστημονική ονομασία τους είναι Megalodicopia hians. Ζουν αγκυροβολημένα κατά μήκος των τοίχων και στο βυθό από το θαλάσσιο φαράγγι του Ειρηνικού Ωκεανού, και είναι εφιάλτες των υποβρύχιων θηραμάτων.
Είναι εξοπλισμένα με ένα μεγάλο στόμα σχήματος κουκούλας, ευαίσθητο στην κίνηση των θηραμάτων, που όποτε συλλαμβάνονται, υποβάλλονται σε πέψη μετά από λίγες μόνο ημέρες. Η εμφάνιση τους είναι κάτι μεταξύ μίας μέδουσας και ενός σαρκοφάγου φυτού. Ζουν σε βάθη μεταξύ 200 και 5000 μέτρων.
Αποκάλυψη
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com