Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

10 ικανότητες που έχουν οι επιτυχημένοι…

Λιάνα Γεωργουλοπούλου
10 ικανότητες που έχουν οι επιτυχημένοι…«Αγγίξτε» την επιτυχία στην προσωπική ή την επαγγελματική πορεία σας… μέσα από δεξιότητες επιτυχημένων ανθρώπων, όπως ο Bill Gates, ο Steve Jobs, ο Αβραάμ Λίνκολν ή ο Μέγας Αλέξανδρος. Μήπως υπάρχουν κάποια στοιχεία που λείπουν από τις στρατηγικές σας και κάνουν τη διαφορά; Η διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία είναι ότι τα μεγάλα «θέλω» δεν γίνονται στόχοι αλλά μένουν στο επίπεδο του ονείρου! Οι παρακάτω δέκα ικανότητες μπορούν να σας «φιλοξενήσουν» στον κόσμο των επιτυχημένων…
Ακολουθούν το όραμα τους… χωρίς υποχωρήσεις!
Κάθε ηγέτης ή επιτυχημένο άτομο θέτει το όραμα του.  Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τη σκέψη τους και βρίσκουν ευκαιρίες για εξέλιξη. Μερικές φορές οι μεγαλύτερες ιδέες δεν προέρχονται από μια συντονισμένη προσπάθεια, αλλά από τη φαντασία, όπως π.χ. η εφεύρεση της Coca Cola.
Αναλαμβάνουν ευθύνη και για την αποτυχία
Δεν είναι εύκολο να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για την αποτυχία. Ο μέσος άνθρωπος, δύσκολα, θα αναλάβει την ευθύνη για μια κατάσταση που ξέφυγε από τον έλεγχο του. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, όχι μόνο παραδέχονται τα λάθη τους… αλλά υπόσχονται ότι θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Σκέφτονται λογικά και δεν πετούν στα σύννεφα
Δεν είναι εύκολο κάποιος να σκέφτεται πρωτότυπα και λογικά και να μην λύνει τα προβλήματα του με προκατασκευασμένες ιδέες. Όμως, τι γίνεται όταν τα προβλήματα περιπλέκονται και χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις; Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται ως λογικοί στοχαστές.
10 ικανότητες που έχουν οι επιτυχημένοι…Είναι θετικά και ηγετικά άτομα
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μένουν μόνο στη θετικότητα της ζωής, όχι μόνο όταν βρίσκονται μέσα στον πλούτο, αλλά και όταν η κρίση χτυπά την πόρτα της επιχείρησης τους. Παράλληλα αποτελούν ηγετικές προσωπικότητες, αφού οι περισσότεροι είναι ισχυροί και ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος.
Δεν δημιουργούν εφεδρικά σχέδια!
Τα back-up plans μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε από το άγχος ή να κοιμηθείτε ευκολότερα τη νύχτα. Ωστόσο, όταν υπάρχει ένα και μόνο πλάνο για να εργαστείτε, προσπαθείτε πιο σκληρά, καθώς δεν έχετε άλλη επιλογή. Μόνο έτσι μπορείτε να μάθετε από τα λάθη σας ή να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας!
Κάνουν σκληρή δουλειά… και δεν τεμπελιάζουν!
Ακόμα και αν έχετε δεκάδες προσόντα, χωρίς σκληρή προσπάθεια και πολλές ώρες δουλειάς… κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι εργάζονται περισσότερες ώρες από έναν μέσο εργαζόμενο. Σκοπός τους να ολοκληρώσουν μεγάλες λίστες με υποχρεώσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.
Αποφεύγουν τα «κοινά» μέρη και τα πλήθη
Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως κάνουν πράγματα που δεν προτιμούν οι υπόλοιποι. Με άλλα λόγια, πηγαίνουν σε μέρη πιο μοναχικά, αφού υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός και μεγαλύτερες πιθανότητες για να περάσουν ιδιωτικές στιγμές.
10 ικανότητες που έχουν οι επιτυχημένοι…Βάζουν στόχους πριν ξεκινήσει η καριέρα τους
Αποφασίστε τι θέλετε πραγματικά: να είστε ο καλύτερος, ο πιο γρήγορος, ο φθηνότερος ή ο πιο διάσημος; Πρέπει να σκεφτείτε πού θέλετε να καταλήξετε και να βάλετε ανάλογους στόχους στην καριέρα σας. Ύστερα από αυτό το βήμα, προσπαθήστε να κάνετε βήματα προς τα πίσω, ώστε να φτάσετε στο σήμερα.
 
Κερδίζουν την εμπιστοσύνη των άλλων
Οι περισσότεροι επιτυχημένοι ομολογούν ότι η ικανότητα τους να πείθουν τον πελάτη και να ξεπερνούν τις αντιρρήσεις του.. βοήθησε τα μέγιστα στην καριέρα τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος πώς να διαπραγματεύεται, πώς να μετατρέψει ένα «όχι» και πώς να κερδίσει την εμπιστοσύνη του άλλου. Να θυμάστε ότι όταν πραγματικά πιστεύετε στην εταιρεία ή τον εαυτό σας… δεν χρειάζεται να κινήστε με βάση το «εγώ» σας.
Ποτέ δεν είναι υπερβολικά υπερήφανοι
Η πραγματική επιτυχία, και όχι η πρόσκαιρη φήμη, βοηθούν τα άτομα να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και ότι δεν έφτασαν μέχρι εδώ μόνο με τις δικές τους ικανότητες. Δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια και δεν διστάζουν να πουν ένα «ευχαριστώ».

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com