Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς σημαδεύουν οι ληστές τα σπίτια και ειδοποιούν τους «συναδέλφους» τους


Οι διαρρήκτες αφήνουν μυστικά σύμβολα στο δρόμο για να γνωρίζουν άλλοι εγκληματίες-«συνάδελφοι» ποια σπίτια αποτελούν στόχο. Τα σύμβολα μπορεί να σημαίνουν είτε ότι ένα σπίτι είναι πλούσιο, είτε ότι έχει ήδη γίνει διάρρηξη ή μπορεί να έχει τίποτα που να αξίζει να κλαπεί.
Επίσης αναφέρουν ότι εάν υπάρχει ευάλωτη γυναίκα στο σπίτι ή αν ο ιδιοκτήτης είναι νευρικός, φοβάται εύκολα ή μπορεί να εξαπατηθεί δύσκολα. Το νόημα πίσω από αυτή τη σειρά των συμβόλων έχει συναχθεί από αξιωματικούς της αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας.
Ένα απλό «Χ» σημαίνει ότι το σπίτι είναι ένας καλός στόχος, ενώ το ίδιο σύμβολο που περιγράφεται με ένα κύκλο σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που να αξίζει να κλαπεί από το ακίνητο. Ένα κεφαλαίο D με μια παύλα δείχνει ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για διάρρηξη λόγω συναγερμού, ενώ πέντε κύκλους στο σχήμα ενός αστεριού δείχνει ότι στο ακίνητο ζουν πλούσιοι. Άλλα σήματα αποκαλύπτουν αν ένα σπίτι έχει θορυβηθεί ή έχει ήδη γίνει διάρρηξη.

Ο αξιωματικός Στιβ Φλίτγουντ δήλωσε, «Ο κώδικας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του εγκλήματος» και προέτρεψε αρκετούς πολίτες να ειδοποιούν την αστυνομία αν βρίσκουν στο δρόμο η έξω από τις αυλές τους τέτοια σύμβολα. Ο Φλίτγουντ πρόσθεσε: «Η γνώση είναι δύναμη. Αν είμαστε σε θέση να δούμε αυτά τα σύμβολα και του κώδικες επικοινωνίας των διαρρηκτών στην περιοχή θα μπορέσουμε να αναλύσουμε τα δεδομένα για τη συλλογή πληροφοριών».
Συνεπώς προέτρεψε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να αναφέρουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα τους, οποιεσδήποτε ασυνήθιστες ενδείξεις βρουν έστω και χαμηλά στα πεζοδρόμια, στους τοίχους ή στα δέντρα.

koolnews.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com