Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το μυστικό σχέδιο των Ναζί να καταστρέψουν την Νέα Υόρκη


Ο Χέρμαν Γκέρινγκ, επικεφαλής του ναζιστικού στρατού είχε εκπονήσει σχέδιο καταστροφής της Νέας Υόρκης με πτώση ραδιενεργούς βόμβας  από το διάστημα. Για αυτό το λόγο επάνδρωσε επιστημονική ομάδα για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου του.
Το σχέδιο βασιζόταν στη θεωρία του Έγκεν Σένγκερ, Αυστριακού φυσικού, η οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει την κατασκευή ενός αεροπλάνου που θα μπορούσε να ταξιδέψει στο διάστημα.
Η γερμανική πολεμική αεροπορία επιστράτευσε τον Σένγκερ, καθώς το κλασικό αεροπλάνο δε θα μπορούσε να χρησιμεύσει, λόγω μη επάρκειας καυσίμων. Ο Σένγκερ δημιούργησε ένα πλάνο 900 σελίδων αφιερωμένο στο προς κατασκευή αεροπλάνο, το οποίο θα ονόμαζε Silverbird. Τα χαρακτηριστικά του θα ήταν ταχύτητα 13.000 μιλίων ανά ώρα, ροπή 100 τόνων και δυνατότητα πτήσης στα 80 μίλια πάνω από τη Γη.
Το διαστημικό αεροπλάνο  θα εκτόξευε βόμβα με ραδιενεργή άμμο. Η βόμβα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο σύννεφο πάνω από το Μανχάταν, αμέσως μετά την έκρηξή της. Έτσι, η Γερμανία θα κατέστρεφε την πιο πυκνοκατοικημένη αμερικανική πόλη και θα εκδικείτο για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, η κατασκευή ενός τέτοιου αεροπλάνου θα ξεπερνούσε το πρόβλημα του Ατλαντικού, καθώς η πρόσβαση των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην άλλη όχθη ήταν κοστοβόρα και χρονοβόρα.
Μετά από λίγο καιρό, ο Χέρμαν Γκέρινγκ εγκατέλειψε το σχέδιο αυτό και προσπάθησε να μηχανευτεί άλλους τρόπους ώστε να καταστρέψει τις ΗΠΑ. Όσοι πίστεψαν αυτό το σχέδιο, μάλλον ως αφελείς κρίνονται. Ωστόσο, η θεωρία του Σένγκερ έστρωσε το δρόμο για την ανάπτυξη άλλων θεωριών που έκαναν τη δυνατότητα ταξιδιού στο διάστημα εφικτή. Πολλοί μεταγενέστεροι επιστήμονες βασίστηκαν στις θεωρίες του αυστριακού φυσικού.
Ο ίδιος ο Σίνγκερ ήταν σίγουρος για την εκπλήρωση του πλάνου του. Πάντως, το σίγουρο είναι πως επρόκειτο για άγρια επιστημονική φαντασία.
Για την ιστορία, να ειπωθεί πως ο Στάλιν ήταν ενήμερος για τον Σένγκερ και το πλάνο του. Προσπάθησε να τον βρει, αλλά μάταια. Το 1964 ο Σένγκερ πέθανε. Η ΕΣΣΔ ποτέ δεν τον συνέλαβε.


koolnews.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com