Η Αγγλική Εθνική Ακαδημία των Επιστημών, Royal Society, παρουσίασε τις 20 σημαντικότερες ανακαλύψεις-εφευρέσεις που άλλαξαν εντελώς πολλά πράγματα στον τομέα του φαγητού αλλά και του ποτού.
Η λίστα περιλαμβάνει καινούργιες ανακαλύψεις, αλλά και πολύ παλιότερες όπως είναι τα δίχτυα ψαρέματος και το τηγάνισμα. Τα στοιχεία επιλέχθηκαν από μια επιτροπή από διακεκριμένους επιστήμονες της Royal Society και στη συνέχεια από τα 100 επιλέχθηκαν τα 20 από φοιτητές της Ακαδημίας και εταιρείες τροφίμων και ποτών. Τα κριτήρια επιλογής ήταν τέσσερα: προσβασιμότητα, παραγωγικότητα, αισθητική και υγεία. Παρακάτω παρατίθενται οι ανακαλύψεις με αντίστροφη σειρά.
- Τηγάνισμα
- Φούρνος Μικροκυμάτων
- Βαρέλια
- Φελλός
- Σκεύη φαγητού
- Μαχαίρι κουζίνας
- Κατσαρόλα
- Ποικιλία σποράς
- Δίχτυ
- Ζύμωση
- Άροτρο
- Μύλοι
- Επιλεκτική εκτροφή
- Ψωμί
- Θεριζοαλωνιστική μηχανή
- Άρδευση
- Φούρνος
- Κονσερβοποίηση
- Παστερίωση-αποστείρωση
- Ψυγείο
click@life.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.