Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι ισχύει σε άλλες χώρες της ΕΕ για αγορά ακινήτου με ‘δώρο’ την άδεια παραμονής

Στην Ελλάδα εξετάζεται το ενδεχόμενο να νομοθετηθεί η παροχή πενταετούς άδειας παραμονής σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν βίζα και αγοράζουν ακίνητο αξίας άνω των 300.000 ευρώ.
Το ίδιο μέτρο εφαρμόσθηκε με επιτυχία στην Ιρλανδία - όπου το ‘δώρο’ της άδειας παραμονής συνοδεύει την αγορά ακινήτου άνω των 500.000 ευρώ. Στη συνέχεια εφαρμόσθηκε στην Πορτογαλία, όπου η άδεια παραμονής παρέχεται στον
αγοραστή ακινήτου άνω των 400.000 ευρώ. Ακολούθησε η Ουγγαρία, που κατέβασε τον πήχυ: Στα 250.000 ευρώ προσφέρεται σε «πακέτο» ακίνητο και άδεια παραμονής. Τελευταία ήταν η Ισπανία, η οποία έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Επτακόσιες χιλιάδες με 1.100.000 είναι τα σπίτια που έχουν μείνει απούλητα στην ιβηρική χώρα, ενώ άλλα 400.000 βγήκαν στην αγορά λόγω κατασχέσεων- αυτή είναι η αγορά ακινήτων στην Ισπανία, στη χώρα όπου η κρίση ξεκίνησε ακριβώς εξαιτίας της «φούσκας» των ακινήτων. Σήμερα, η κυβέρνηση Ραχόι προσπαθώντας να ξεφορτωθεί το βάρος των ακινήτων και για να διεισδύσει στη ρωσική και την κινεζική αγορά, προσφέρει μια άδεια παραμονής μαζί με τον τίτλο της κυριότητας, εφόσον η τιμή του ακινήτου είναι κατ΄ελάχιστον 160.000 ευρώ.
Ωστόσο, τα ισπανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως είναι άγνωστο ακόμη αν ο νέος νόμος θα προβλέπει ότι η άδεια παραχωρείται και στον/στη σύζυγο, καθώς και στο ανήλικο παιδί, ενώ είναι βέβαιο πως με τη ρύθμιση αυτή, ο/η δικαιούχος θα αποκτά ταυτόχρονα δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στον χώρο Σένγκεν. Κίνητρο για τη θέσπιση του συγκεκριμένου μέτρου, ήταν εξάλλου η αύξηση που σημείωσε στην Ισπανία το αγοραστικό ενδιαφέρον των Ρώσων (8%) και των Κινέζων (4%).
Πηγή: ΑΜΠΕ

bloko.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com