Αν, αντί να χαίρεστε που έρχονται τα Χριστούγεννα, φοβάστε πως θα ξαναπάρετε εκείνα τα κιλά που με δυσκολία χάσατε το καλοκαίρι, σας δίνουμε 5+1 λόγους για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη διατροφή σας... υγιεινά.
Δεν χρειάζεται όμως να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, καθώς υπάρχουν και το Νοέμβριο φρέσκα και θρεπτικά προϊόντα που μπορούν να ωφελήσουν τη γραμμή και την υγεία σας. Η Huffington Post συγκέντρωσε 6 super θρεπτικές και υγιεινές τροφές που μπορείτε να εντάξετε στο εορταστικό τραπέζι και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας ή να σας αποτοξινώσουν και να εξισορροπήσουν τις διατροφικές σας επιλογές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Βγάλτε χαρτί και μολύβι…
1. Γλυκοπατάτες
2. Κουνουπίδι
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη θρεπτική αλλά και τη γευστική αξία του κουνουπιδιού, επειδή το κρίνουν από την εμφάνιση και το άσπρο του χρώμα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια χαμηλών λιπαρών πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών, φολικού οξέως, καλίου και βιταμίνης Κ. Επιπλέον μαζί με το «ξαδερφάκι» του το μπρόκολο, δρουν ενάντια σε πολλές ασθένειες. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να το απολαύσετε, όπως να το μετατρέψετε σε πουρέ ή να το ψήσετε και να το πασπαλίσετε με παρμεζάνα. Θα εκπλαγείτε από την πλούσια γεύση του.
3. Μύρτιλλα
4. Κολοκύθια
Οι χειμερινές ποικιλίες αποφέρουν πιο γλυκούς καρπούς από αυτούς του καλοκαιριού, που μπορούν να αποθηκευτούν για περισσότερο χρόνο χάρη στο παχύ τους περίβλημα. Όπως και οι γλυκοπατάτες έτσι και τα κολοκυθάκια είναι μια σημαντική πηγή βιταμίνης Α και βήτα καροτένιου. Δοκιμάστε τα ψητά, ακόμη και με λίγο σιρόπι σφενδάμου.
5. Πράσα
6. Γογγύλια
Τα γογγύλια προσφέρουν σημαντικά οφέλη, δεδομένου ότι μπορούμε να φάμε τόσο τη ρίζα τους, όσο και τα φύλλα τους και το καθένα από αυτά προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα για την υγεία αλλά και για τα πιάτα μας. Οι ρίζες τους είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και καλίου, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ τα φύλλα τους που μοιάζουν με λάχανο, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Κ και φολικό οξύ. Δοκιμάστε τη ρίζα σε μια σούπα λαχανικών ή μια εναλλακτική λύση χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι να την συνδυάσετε με πατάτες. Αν βράζετε τα φύλλα τους, προσέξτε η θερμοκρασία του νερού να μην είναι πολύ υψηλή για να μην χαθούν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους στο βράσιμο.
clickatlife.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.