Μήπως τελευταία παρατηρείτε διάφορα προβλήματα στον οργανισμό σας ύστερα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών όπως το γάλα, τα οστρακοειδή και τα φιστίκια; Μάθετε πώς να αποφεύγετε τέτοια συνηθισμένα αλλεργιογόνα και ανακαλύψτε εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα υποκαταστήσετε.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απαιτεί οι κατασκευαστές τροφίμων να περιλαμβάνουν στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους τη λίστα με τα οκτώ αυτά τρόφιμα. Εάν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από αυτά, ή αν θέλετε να κάνετε το τραπέζι σε κάποιον που είναι αλλεργικός, θα βρείτε τις παρακάτω πληροφορίες ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς πολλά από αυτά τα συστατικά μπορεί να «παραμονεύουν» ακόμη και στις πιο απρόσμενες τροφές.
Ακολουθεί η λίστα με τα οκτώ πιο αλλεργιογόνα τρόφιμα καθώς και τα υποκατάστατά τους.
1. Γάλα
2. Αυγά
3. Φιστίκια
4. Καρύδια
5. Ψάρι
6. Οστρακοειδή
7. Σόγια
Είναι πιθανό να τα συναντήσετε στον τόνο, σε χοτ ντογκ, σε ζωμό λαχανικών, σε φυτικό άμυλο, σε φυτική πρωτεΐνη, σε δημητριακά, σε βρεφικά παρασκευάσματα, σε σάλτσες, σε σούπες καθώς και σε πολλά χορτοφαγικά προϊόντα.
Αντικαταστήστε τα με γλουτένη σίτου, κοτόπουλο, λαχανικά, τζίντζερ και σκόρδο και απολαύστε ενισχυμένο γάλα ρυζιού με τα δημητριακά σας.
8. Σιτάρι
Πειραματιστείτε με διάφορα ζυμαρικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γίνονται από καλαμπόκι και καστανό ρύζι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεύρι καλαμποκιού και noodles ρυζιού για εμπνευσμένα ασιατικά πιάτα.
clickatlife.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.