Δεν είναι εποχές να πετάμε τρόφιμα. Έτσι μη ρίχνεις χωρίς δεύτερη σκέψη το μπαγιάτικο ψωμί στα σκουπίδια. Εφόσον δεν έχει μουχλιάσει ή δε μυρίζει άσχημα, μπορείς να το κάνεις πάλι μαλακό και αφράτο και να το σερβίρεις φρέσκο στο τραπέζι.
Πώς θα το κάνεις:
Βάζεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, την κουνάς να υγρανθούν και τα τοιχώματά της και κατόπιν την αδειάζεις αφήνοντας την υγρή. Τοποθετείς μέσα μία σχάρα και ακουμπάς επάνω της το ψωμί. Το ραντίζεις με λίγο νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Τη βάζεις σε σιγανή φωτιά. Με τους υδρατμούς που θα σχηματιστούν μέσα στην κατσαρόλα το ψωμί, όσο ξερό και αν είναι, θα ζεσταθεί, θα φουσκώσει και θα γίνει σαν φρέσκο.
Golden Magazine
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.