Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σφαγή στους μισθούς της Πορτογαλίας, του καλύτερου μαθητή της τρόικας…

Η Πορτογαλία, ο καλύτερος μαθητής της τρόικας, είναι εκτός στόχων και η κυβέρνησή της αναγκάζεται να πάρει νέα σκληρά μέτρα. Με έλλειμμα που θα ξεπερνά το 5,5% (έναντι πρόβλεψης για 4,5%), ετοιμάζεται να κόψει τον 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους, να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (από το 11% στο 18%) και να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές από το 23,5% στο 18%.
Την ίδια ώρα η ύφεση φτάνει το 3%, τα λουκέτα είναι στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται και η ανεργία ήδη ξεπέρασε το 15%.
Υπάρχει, άραγε, πιθανότητα να αλλάξουν στάση οι δανειστές, αντιλαμβανόμενοι ότι η πολιτική της άκρατης λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά;
Υπάρχει πιθανότητα να δεχτούν μια νέα αναπτυξιακή διάσταση στα Μνημόνια που έχουν επιβάλλει παντού;
Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η Γερμανία προς το παρόν δεν ακούει κουβέντα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σόιμπλε προσπάθησε να κλείσει κάθε παράθυρο για χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας στις υπερχρεωμένες χώρες -όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για απευθείας αγορά χρέους -είπε- δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό τις υπερχρεωμένες χώρες, οι οποίες είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις…
Αντιληπτό;
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com