Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Φτιάξτε βάζα με την αγαπημένη σας σάλτσα ντομάτας

Η σάλτσα ντομάτας είναι απαραίτητη στα περισσότερα φαγητά, τι καλύτερο από το να φτιάξετε την σπιτική σας σάλτσα και να την αποθηκεύσετε για το χειμώνα.


Υπάρχουν δύο τρόποι:
1. Ο πιο απλός τρόπος είναι να περάσετε τις ντομάτες σε ένα multi ή στον τρίφτη και να γεμίσετε με τον χυμό μερικά πλαστικά ποτήρια νερού. Βάλτε τα ποτήρια στην κατάψυξη και κάθε φορά που θα μαγειρεύετε ρίξτε 1 ή 2 ποτηράκια στο φαγητό σας.
2. Ο άλλος τρόπος είναι να μαγειρέψετε την σάλτσα σας κανονικά, όπως σας αρέσει και να την αποθηκεύσετε σε γυάλινα – αποστειρωμένα βάζα. Το μυστικό είναι στα βάζα, θα πρέπει να τα αποστειρώσετε σωστά ώστε να διατηρηθεί η σάλτσα για πολλούς μήνες.
Πώς να αποστειρώσετε τα γυάλινα βάζα:
• Αγοράστε γυάλινα βάζα ή χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε στο σπίτι σας από άλλες σάλτσες, προσοχή όμως πρέπει να είναι γυάλινα.
• Πλύνετε τα καλά και βάλτε τα μαζί με τα καπάκια τους (ανοιχτά) σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
• Αφήστε τα στο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά.
• Στη συνέχεια βγάλτε τα και τοποθετήστε τα ανάποδα σε μια καθαρή πετσέτα για να φύγουν τα νερά από μέσα (περίπου 5 λεπτά) και κλείστε τα κανονικά με τα καπάκια τους.
Πώς να κλείσετε τα βάζα:
• Μέχρι να ολοκληρώσετε την αποστείρωση των βάζων ετοιμάστε την σάλτσα σας, που πρέπει να είναι καυτή στο γέμισμα.
• Γεμίστε ένα βάζο τη φορά, κλείστε αμέσως το καπάκι και τοποθετήστε το ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω) πάνω σε μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε γάντια κουζίνας για να μην καείτε.
• Αφού ολοκληρώσετε το γέμισμα στα βάζα, σκεπάστε τα με μια πετσέτα ή λεπτή κουβέρτα και αφήστε τα να κάτσουν περίπου 12-15 ώρες και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στην αποθήκη ή στα ντουλάπια σας.
Tips:
• Τα βάζα πρέπει να είναι ζεστά ή χλιαρά όταν τα γεμίζετε με την καυτή σάλτσα – γιατί αν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας υπάρχει η περίπτωση να σας σπάσει το βάζο.
• Κάθε φορά που θέλετε να ανοίξετε ένα βάζο, βάλτε την μύτη ενός μαχαιριού στο κενό μεταξύ του καπακιού και του στομίου ώστε να περάσει ο αέρας και να ανοίξει εύκολα το βάζο.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com