Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ένας χρήσιμος οδηγός… πλοήγησης για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Όλα όσα δεν ξέρετε και πρέπει να μάθετε για το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας μας...

1. Γιατί να κουβαλάτε; 
Η Porter Service είναι μια υπηρεσία που αναλαμβάνει τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των αποσκευών σας από/προς το αεροδρόμιο. Ενημερώστε άμεσα για την προγραμματισμένη άφιξή σας στο Eλευθέριος Βενιζέλος (ισχύει το αντίστοιχο και για τις αναχωρήσεις) και ένας ειδικά εκπαιδευμένος υπάλληλος θα έρθει το συντομότερο στο σημείο όπου βρίσκεστε για να παραλάβει τις βαλίτσες σας και να τις μεταφέρει μέχρι το όχημά σας. Ακόμα κι αν το θυμηθήκατε κάπως αργά, επικοινωνήστε δωρεάν μέσω των 9 ειδικών συσκευών WSW skycap που βρίσκονται στα επίπεδα αφίξεων και ο αχθοφόρος με το καροτσάκι θα είναι σε λίγα λεπτά εκεί! Η συγκεκριμένη υπηρεσία για μια 4μελή οικογένεια κοστίζει €31! Αν πάλι επιθυμείτε και τη δική σας μεταφορά μέχρι το ξενοδοχείο ή τον τελικό προορισμό (ισχύει για την Αθήνα), αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με ταξί, λιμουζίνα ή και πολυτελές van! Ενδεικτικά για μία 4μελή οικογένεια, το ποσό κυμαίνεται από €55 έως €130 (mini van)! (Τηλ. 210 3530100, www.skycap.gr)
2. Πάντα online... 
Φύγατε βιαστικοί από το σπίτι και δεν προλάβατε να διαβάσετε κάποιο σημαντικό e-mail; Μην αγχώνεστε άδικα... Στο αεροδρόμιο θα βρείτε πολλά internet kiosks, που παρέχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet για 15΄. Αν τώρα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε περισσότερο, αυτό είναι εφικτό με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Όσοι πάλι έχετε τον δικό σας υπολογιστή, μπορείτε να επωφεληθείτε της δωρεάν χρήσης του internet στα σημεία με την ειδική σήμανση (Wi-fi) για 45΄ (ή και για περισσότερη ώρα, με την ειδική prepaid card), όπου επίσης διατίθεται και πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου.

3. Για να φτάσετε στην... τρίχα! 
Φύγατε αργά από τη δουλειά, ταξιδεύετε το επόμενο πρωί και δεν προλαβαίνετε να πάτε κομμωτήριο; Για όσες δεν το γνωρίζετε ήδη, το αεροδρόμιο διαθέτει από το 2007 το δικό του hair salon. Το κομμωτήριο Κωνσταντίνος Χατζής, στο επίπεδο αφίξεων, είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8:00-20:00, τις Κυριακές και τις αργίες από τις 11:00-19:00. Εκτός από χτένισμα (€25-34) προσφέρει και μανικιούρ (€22), πεντικιούρ και μακιγιάζ! (Τηλ. 210 3530870)
4. Το αυτοκίνητό σας σε καλά χέρια... 
Στο αεροδρόμιο υπάρχουν χώροι στάθμευσης μικρής και μεγάλης διάρκειας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι το Executive Valet Parking. Πρόκειται για μια exclusive υπηρεσία στο επίπεδο 3 των αναχωρήσεων, που σας απαλλάσσει από την αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Το προσωπικό παραλαμβάνει το αυτοκίνητό σας και αναλαμβάνει τη φύλαξή του (στο ειδικό parking) μέχρι την ημέρα άφιξής σας. Το κόστος ανέρχεται στα €25 για τις πρώτες 5 ώρες. Από 7 έως 24 ώρες οι τιμές, ανάλογες του πάρκιγκ μακράς διαρκείας, αγγίζουν τα €37, με χρέωση €12 για κάθε επιπλέον 24ωρο (για τις πρώτες 7 μέρες, ενώ έπειτα το κόστος ανά ημέρα πέφτει στα €5). Παράλληλα, μπορείτε να επωφεληθείτε από το car wash service που προσφέρεται. (Τηλ. 210 3534260)

5. Check και φύγαμε! 
Γιατί να περιμένετε στις τεράστιες ουρές και να μην εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων; Στο χώρο των αναχωρήσεων 1 και 4 μπορείτε να κάνετε e-check in στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες (1,5-4 ώρες πριν την πτήση). Μην το σκέφτεστε καν, ειδικά αν έχετε μόνο χειραποσκευές, αλλά ακόμα κι αν έχετε βαλίτσες, καλό είναι να γνωρίζετε ότι πολλές εταιρείες (Olympic Air, Aegean, KLM, Air France, Lufthansa, Austrian, Iberia) έχουν ειδικό drop off counter, ώστε οι επιβάτες μετά την εκτύπωση του boarding card να μην χρειάζεται να περάσουν από το γκισέ.
6. Check in τελευταίας στιγμής! 
Mέσω του συστήματος CUSS (με τα λευκά μηχανήματα με το σηματάκι του αεροδρομίου, απέναντι από τα e-check in) οι επιβάτες συγκεκριμένων αεροπορικών εταιρειών (Aegean, KLM, Air France, Iberia και σύντομα Lufthansa, Austrian και Olympic Air), μπορούν να εκδώσουν κάρτα επιβίβασης έως και 40 λεπτά πριν την πτήση. Το drop off counter ισχύει και γι' αυτούς!
7. Για να φτάσει... κούκλα! 
Πρόκειται για την υπηρεσία περιτύλιξης αποσκευών, η οποία λειτουργεί, στο επίπεδο αναχωρήσεων στα σημεία 1 και 2, όλο το 24ωρο. Το κόστος είναι €5 (για μεγάλες βαλίτσες μπορεί να φτάσει και €10) και το υλικό που χρησιμοποιείται προστατεύει τη βαλίτσα σας από πιθανές καταστροφές, γδαρσίματα έως και παραβίαση! Δεν πιστεύετε ότι αξίζει; (Τηλ. 210 3530352)
8. Άφησέ την και ξέχασέ την... 
Έχετε πολύωρη αναμονή και δεν ξέρετε τι να κάνετε τα πράγματά σας; Το Pacific σάς λύνει τα χέρια. Στο χώρο των αφίξεων λειτουργεί όλο το 24ωρο ειδικός χώρος φύλαξης των αποσκευών, όπου μπορείτε να τις παραδώσετε και να τις αφήσετε από μία ώρα μέχρι... μήνες. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι σε καλά χέρια... Το κόστος για 6 ώρες είναι €3, €5 ή €6 (ανάλογα το μέγεθος), ενώ για ένα 24ωρο οι τιμές κυμαίνονται στα €6, €9, €12 αντίστοιχα. (Τηλ. 210 3530352)
9. Αφήστε τα αλλά μην τα ξεχάσετε! 
Θέλετε να κάνετε με την ησυχία σας τα τελευταία ψώνια πριν την πτήση και έχετε άγχος μην χαθεί το παιδί σας μέσα στην πολυκοσμία; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Από το 2002, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, υπάρχει χώρος δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μας φίλων. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν για ηλικίες από 3 μηνών μέχρι 13 ετών. Η μόνη προϋπόθεση είναι να δώσετε στην υπεύθυνη την ταυτότητα και την κάρτα επιβίβασής σας. Σε περίπτωση που το παιδί σας χρειαστεί κάτι, καλό είναι να περνάτε κάθε 15 λεπτά. Ο χώρος βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο δίπλα στη έξοδο Β1-2 και λειτουργεί από τις 09:00-21:00. (Τηλ. 210 3532414)
9. Για workaholics... 
Για όσους δεν μπορούν να χάνουν ούτε δευτερόλεπτο απ' τη δουλειά τους, στο χώρο των αφίξεων βρίσκεται το Business Centre, ένας χώρος άρτια οργανωμένος με ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένας επαγγελματίας. Στις παροχές του, εκτός από internet, τηλεφωνικές υπηρεσίες, εκτυπωτές και fax, συμπεριλαμβάνεται και ειδική αίθουσα συσκέψεων 6 ατόμων, για συναντήσεις, παρουσιάσεις και teleconference! Το κόστος για το απλό γραφείο είναι €3,5 τα 10΄ (ή €10,3 τα 30΄). Για το meeting room το κόστος ανέρχεται στα €20,9 για τα 30΄. Τα τηλεφωνήματα και οι φωτοτυπίες χρεώνονται ξεχωριστά! (Ανοιχτό από τις 08:00-22:00, τηλ. 210 3530533)

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ...

-To αεροδρόμιο είναι φιλικό προς τα ΑμεΑ; Διαθέτει 6 PRM points (σημεία εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία) στο επίπεδο 1 και 3 των αναχωρήσεων. Εκτός από ειδική σήμανση για καροτσάκια και τηλέφωνα κειμένου (για ανθρώπους με προβλήματα ακοής) υπάρχουν και ειδικά -πιο χαμηλά- internet kiosks (στις εισόδους 2-3) για πρόσβαση στο διαδίκτυο!
-Υπάρχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες και φαρμακείο (ανοιχτό 06:00-24:00) στο επίπεδο των αφίξεων;
-Υπάρχει μουσείο και μόνιμη έκθεση Ελ. Βενιζέλος στον 2ο όροφο αλλά και το εστιατόριο Olive, το μόνο a la carte του αεροδρομίου;
-Για αποσκευές με ειδικές διαστάσεις και εύθραυστα αντικείμενα θα πρέπει, μετά το check-in, να απευθυνθείτε στα γκισέ 77-78;
-Τα πρώτα 20΄ στους χώρους στάθμευσης είναι δωρεάν;
-Για αντικείμενα που χάσατε στους χώρους του αεροδρομίου θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γραφείο απολεσθέντων της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται στο χώρο αφίξεων, δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ;
-Για τις μοτοσικλέτες τα διαθέσιμα πάρκιγκ βρίσκονται στο επίπεδο αφίξεων, πριν την έξοδο 1 και μετά την έξοδο 5;
-Εκτός από ΑΤΜ, μπορείτε να κάνετε τις τραπεζικές σας συναλλαγές στην Alpha Bank (ανοιχτά καθημερινά από τις 8:00-18:00 και Σαββατοκύριακα από τις 09:00-16:00) και στην Εmporiki (ανοιχτά από τις 8:00-19:00 και Σαββατοκύριακα από τις 9:00-16:00) που βρίσκονται στο χώρο των αφίξεων;
-Στο επίπεδο των αναχωρήσεων και συγκεκριμένα στις εξόδους Β20-22& Β12-13 υπάρχουν ειδικές πολυθρόνες μασάζ που μπορούν να σας χαλαρώσουν, πριν την πτήση; (€2 για 5΄ total massage!)

 www.travelstyle.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com