Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι 10 πιο συναρπαστικοί υπόγειοι προορισμοί

 Ένα ταξίδι κάτω από την γη που αποκαλύπτει έναν καινούργιο, συναρπαστικό κόσμο..

1. Υπόγεια Πόλη, Μόντρεαλ, Καναδάς
Υπόγεια Πόλη, Μόντρεαλ, Καναδάς
Με μήκος 32 χιλιομέτρων και συνολικά 120 εισόδους είναι το μεγαλύτερο τεχνητό υπόγειο δίκτυο του κόσμου. Περίπου 500.000 άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά την κατασκευή που είναι γεμάτη με εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, τράπεζες, μουσεία και πανεπιστήμια.


2. Εθνικός Δρυμός του σπηλαίου Μαμούθ, Κεντάκι, ΗΠΑ
 Εθνικός Δρυμός του σπηλαίου Μαμούθ, Κεντάκι, ΗΠΑ
Ονομασίες τοποθεσιών όπως η Μεγάλη λεωφόρος και ο Παγωμένος Νιαγάρας προϊδεάζουν για το τι κρύβεται στο εκτενέστερο σύστημα σπηλαίων στον κόσμο. Το πιο παλιό τμήμα του διαμορφώθηκε πριν από 10 εκατομμύρια χρόνια.


3. Σπήλαια του Οικολογικού Πάρκου Άκτουν Τσεν, Γιουκατάν, Μεξικό
Σπήλαια του Οικολογικού Πάρκου Άκτουν Τσεν, Γιουκατάν, Μεξικό
Υπόγειοι ποταμοί, που ονομάζονται και Σενότες, με βαθιά κρυστάλλινα νερά, και μυστηριώδες λευκά φυσικά πηγάδια. Ένας σουρεαλιστικός κόσμος που αποτελείται από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, σταλακτίτες, σταλαγμίτες και απολιθώματα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.



4. Τούνελ του Κου Τσι, Βιετνάμ
Τούνελ του Κου Τσι, Βιετνάμ
Μια μικροσκοπική καταπακτή είναι η μόνη είσοδος στα στενά αποπνικτικά τούνελ που καταλήγουν σε ένα υπόγειο χωριό με μαγειρείο, κοιτώνα και νοσοκομείο.
Στον πόλεμο του Βιετνάμ χιλιάδες Βιετκόνγκ έδρασαν στο δίκτυο των τούνελ που έχει συνολικό μήκος 200 χιλιομέτρων. Το χωριό δεν κατακτήθηκε ποτέ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.



5. Βόρειο ορυχείο Χάναν, Κάλγκουρλι, Αυστραλία
Βόρειο ορυχείο Χάναν, Κάλγκουρλι, Αυστραλία
Με έναν αναβατήρα μεταλλείου κατεβαίνετε σε βάθος 30 μέτρων κάτω από την γη όπου βρίσκονται τα τούνελ που ανοίχτηκαν κατά τον πυρετό του χρυσού στην Αυστραλία τον 19ο αιώνα. Το Κάλγκουρλι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να παράγει το 10% του χρυσού παγκοσμίως.


6. Αλατορυχείο Βιελίσκα, Κρακοβία, Πολωνία
Αλατορυχείο Βιελίσκα, Κρακοβία, Πολωνία
Όλα ξεκίνησαν τον Μεσαίωνα, όταν το αλάτι είχε την ίδια αξία που έχει σήμερα το πετρέλαιο. Εννέα αιώνες εξόρυξης είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία τεράστιων υπόγειων περασμάτων και γιγάντιων σπηλιών, όλα σε βάθος 134 μέτρων.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο κάθε χρόνο για να δουν από κοντά λίμνες, παρεκκλήσια, αγάλματα από αλάτι και αίθουσες συναυλιών με απαράμιλλη ακουστική. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


7. Πυρηνικό καταφύγιο του Βερολίνου, Γερμανία
Πυρηνικό καταφύγιο του Βερολίνου, Γερμανία
Δημιουργήθηκε το 1971 κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Οι στενές κουκέτες που βρίσκονται παρατεταγμένες προορίζονταν για 3.562 ανθρώπους και καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο του πυρηνικού καταφυγίου. Μπορούσε να λειτουργεί επί 14 ημέρες.


8. Οι υπόνομοι του Παρισιού, Γαλλία
Οι υπόνομοι του Παρισιού, Γαλλία
Καθημερινά, 1,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λυμάτων καταλήγουν σε ένα σύστημα υπονόμων που φτάνει τα 2.092 χιλιόμετρα σε μήκος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


9. Κατακόμβες, Ρώμη, Ιταλία
 Κατακόμβες, Ρώμη, Ιταλία
Γκαλερί, κοιτώνες, εκκλησίες των νεκροπόλεων όλα κάτω από την αιώνια πόλη. Κατασκευάστηκαν κατά τους πρώιμους αιώνες του Χριστιανισμού, όταν η Ρώμη αποτελούσε ένα επικίνδυνο μέρος για τους πιστούς. Τότε τα σπήλαια φωτίζονταν από χιλιάδες λύχνους λαδιού.


10. Μεγάλη Πυραμίδα, Γκίζα, Αίγυπτος
Μεγάλη Πυραμίδα, Γκίζα, Αίγυπτος
Το ταξίδι σε βάθος 101 μέτρων στην καρδιά του μοναδικού θαύματος της αρχαιότητας που σώζεται ως σήμερα ξεκινάει μέσω ενός περάσματος με πλάτος μόλις ένα μέτρο. Υπόγεια κάτω από την Πυραμίδα βρίσκεται μια σαρκοφάγος από γρανίτη. Η μεγάλη Πυραμίδα αποτελούσε για αιώνες και αποτελεί μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο σχετικά με την προέλευση, την κατασκευή και τον σκοπό της.

dinfo.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com