Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μύθοι και αλήθειες του καλοκαιριού

Δείτε τι ισχύει και τι όχι και απολαύστε τις διακοπές σας χωρίς έννοιες.

Το καλοκαίρι θα έπρεπε να είναι μια ξένοιαστη εποχή, όμως η μεγαλύτερη έκθεση μας στα στοιχεία της φύσης και ή τάση στα μικροατυχήματα πολλές φορές μας προκαλούν πονοκέφαλο για το σωστό ή λάθος τρόπο αντιμετώπισης τους. Να λοιπόν μερικά κλασσικά παραδείγματα.
Ακούγεται: Είναι επικίνδυνο να κολυμπάτε με γεμάτο στομάχι, για να μην πάθετε κράμπα και πνιγείτε.
Η αλήθεια: Το σημαντικό είναι να κολυμπήσετε όταν το σώμα σας νιώθει έτοιμο. Η διαδικασία της χώνεψης διαρκεί περίπου μία ώρα που σημαίνει ότι το φαγητό κινείται μέσα σας για ώρα. Οι κράμπες εξαρτώνται κυρίως από την έλλειψη ενυδάτωσης, οπότε φροντίστε να πίνετε πολύ νερό καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Επίσης εάν θέλετε να κολυμπήσετε φροντίστε να είναι κάπου που πατώνετε ώστε να μπορείτε να βγείτε άμεσα εάν σας προκύψει κράμπα.
Ακούγεται: Μαυρισμένοι δείχνετε πιο υγιείς.
Η αλήθεια: Πρόκειται σαφώς για μύθο τουλάχιστον σύμφωνα με τους δερματολόγους, αφού το μαύρισμα είναι η πρώτη ένδειξη ότι το δέρμα έχει αρχίσει να καταστρέφεται από τις ηλιακές ακτίνες. Να φροντίζετε να προστατεύεται το δέρμα σας με αντιηλιακό που έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30.
Ακούγεται: Φορέστε ένα t-shirt και δεν έχετε φόβο να καείτε από τον ήλιο.
Η αλήθεια: Άλλος ένα μύθος που πρέπει να ξεκαθαριστεί. Το βαμβακερό μπλουζάκι έχει δείκτη προστασίας μόνο 6 SPF, ενώ γίνεται χειρότερο όταν το φοράτε βρεγμένο αφου πέφτει στα 3 SPF. Έτσι όχι μόνο δεν σας προστατεύει αλλά κινδυνεύετε άμεσα από έγκαυμα. Για αυτό πάντα αντηλιακό με και χωρίς μπλούζα, αλλιώς επιλέξτε κάποιο ρούχο που έχει αντηλιακή προστασία.
Ακούγεται: Εάν σας τσιμπήσει τσούχτρα, χρησιμοποιήστε ούρα για τον πόνο.
Η αλήθεια: Ένας μεγάλος μύθος αφού μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση κι άλλων τοξινών ενισχύοντας περισσότερο τον πόνο. Ο πάγος είναι η καλύτερη λύση μαζί με την απαραίτητη αμμωνία.
Ακούγεται: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περσινό αντηλιακό αφού δεν λήγει.
Η αλήθεια: Ναι μπορεί στο μπουκάλι να γράφουν ότι λήγουν σε δύο χρόνια όμως αυτό αφορά να έχουν προηγηθεί οι ιδανικές συνθήκες φύλαξης τους. Το περσινό αντηλιακό το πιο πιθανών είναι να μην σας προσφέρει την κάλυψη που υπόσχεται στο μπουκάλι για αυτό καλύτερα να το πετάξετε.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com