\
Η ζάχαρη είναι ένα από τα υλικά που πάντοτε είναι διαθέσιμα στην
κουζίνα. Όποιο είδος και αν προτιμάτε, λευκή ή μαύρη, κρυσταλλική ή σε
κύβους, η ζάχαρη μπορεί να κάνει περισσότερα από το να γλυκάνει τον καφέ
σας, από την καταπολέμηση των παρασίτων μέχρι τις θεραπείες ομορφιάς.
Δείτε μερικές εναλλακτικές χρήσεις της.
-Σφηκοπαγίδα: Βράστε ένα σιρόπι από ίσα μέρη νερού
και ζάχαρης, βάλτε το σε ένα άδειο μπουκάλι αναψυκτικού και
παρακολουθήστε τις σφήκες να πέφτουν στην παγίδα.
-Αφαίρεση λεκέδων: Η ζάχαρη καθαρίζει άριστα τους
λεκέδες από γρασίδι. Αρκεί ένα παχύ μείγμα της ζάχαρης και μερικές
σταγόνες νερού. Τρίψτε πάνω στο λεκέ, αφήστε για 30 λεπτά και πλύνετε ως
συνήθως.
-Απολέπιση προσώπου: Ανακατέψτε μια κουταλιά
κρυσταλλικής ζάχαρης στη συνηθισμένη σας κρέμα ή το σαπούνι προσώπου για
να φτιάξετε το δικό σας πίλινγκ. Εφαρμόστε μία φορά την εβδομάδα για
πιο φωτεινό, πιο λείο δέρμα.
-Καθαριστικό για το μύλο του καφέ: Το άλεσμα του
καφέ μπορεί να στομώσει τις λεπίδες. Για να καθαρίσετε τα υπολείμματα,
αλέστε 1/3 έως 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε άδειο μύλο. Με τον ίδιο τρόπο
μπορείτε να καθαρίσετε τους μύλους μπαχαρικών.
-Τροφή για τα λουλούδια: Μια κλασική συμβουλή για να
διατηρήσετε τα μπουκέτα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέστε τρεις
κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαζί με δύο κουταλιές της σούπας ξίδι στο
βάζο. Η ζάχαρη παρέχει θρεπτικά συστατικά, ενώ το ξύδι καταπολεμά τα
βακτήρια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.