Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αστείρευτο ελληνικό πάθος

Οι διοργανωτές δε θα μπορούσαν να περιμένουν καλύτερη πρεμιέρα. Δύο ομάδες που τα έδωσαν όλα και είχαν από ένα ημίχρονο , με τους Πολωνούς να μπαίνουν εντυπωσιακά εκμεταλλευόμενοι τη δεξιά τους πλευρά και τα αστέρια της Ντόρτμουντ. Οι τρεις τους (Πίστσεκ, Μπλαζικόφσκι, Λεβαντόφκσι) συνδυάστηκαν για το 1-0. Αυστηρά ο Καρμπάγιο απέβαλλε τον Παπασταθόπουλο λίγο πριν την ανάπαυλα.
Ωστόσο στην επανάληψη η Εθνική μας μπήκε με το μεγάλο της όπλο σε έξαρση. Το πάθος της ήτα αυτό που την οδήγησε στην ισοφάριση με τη χρυσή αλλαγή του Σάντος, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Δυστυχώς ο Γιώργος Καραγκούνης δεν κατάφερε να νικήσει τον Τιτόν από το σημείο του πέναλτι.  Αγωνία για την κατάσταση του Αβραάμ.
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας ομάδα με την ενδεκάδα που είχε στο μυαλό του εδώ και αρκετές μέρες. Ο Χαλκιάς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Αβραάμ και Σωκράτης, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας , στο κέντρο του γηπέδου οι Κατσουράνης, Μανιάτης και Καραγκούνης και στην επίθεση οι Νίνης δεξιά, Σαμαράς αριστερά και Γκέκας στην κορυφή.
Όσο για τον Φράντιστσεκ Σμούντα κι εκείνος δεν είχε κάποια έκπληξη στην εντεκάδα του αφού ξεκίνησε την ομάδα του με τους Σέζνι, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Μπένις, Πολάνσκι, Μουράφσκι, Ομπράνιακ, Μπλαστσικόφσκι, Ρίμπους και Λεβαντόφσκι.
Τρικυμία στα αριστερά μας και Ντόρτμουντ-Ελλάδα 1-0
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με σκοπό να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια και να την κυκλοφορήσει διατηρώντας χαμηλό ρυθμό στην αρχή. Ωστόσο οι Πολωνοί μετά το τρίτο λεπτό που πήραν τη μπάλα στα πόδια τους έδειξαν τις διαθέσεις τους. Μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Μπλαζικόφσκι πέρασε το Χολέμπας κι έκανε τη σέντρα.
Η μπάλα έφτασε στον Λεβαντόφσκι αλλά το σουτ του βρήκε σε σώματα της ελληνικής άμυνας. Στο ριμπάουντ ο Μουράφκσι με σουτ από το ύψος της περιοχής απείλησε αλλά ο Χαλκιάς σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ. Νέο σουτ στην εξέλιξη της φάσης από τον Ρίμπους αυτή τη φορά πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
Η απάντηση της Εθνικής μας ομάδα ήρθε επτά λεπτά αργότερα με μια φάση σήμα κατατεθέν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη κεφαλιά του Γκέκα η μπάλα μόλις άουτ και τα πρώτα «αχ» των Πολωνών στην εξέδρα. Δευτερόλεπτα μετά όμως και πάλι από τα δεξιά είχαμε εκπληκτικό συνδυασμό Μπλαζικόφσκι, Ομπράνιακ με τον πρώτο να σουτάρει άουτ.
Τα προβλήματα στην αριστερή μας πλευρά ήταν εμφανή με τον Πίστσεκ στο 14΄να συνδυάζεται με τον συμπαίκτη του στη Ντόρτμουντ, τον Μπλαζικόφσκι και να ψάχνει αμαρκάριστος τον Λεβαντόφκσι, χωρίς ωστόσο η τελική του πάσα να έχει αποτέλεσμα. Ο Λεβαντόφκσι πάντως είχε και νέο σουτ στο 16' που όμως πέρασε πολύ μακριά από την εστία του Χαλκιά.
Δυστυχώς το γκολ για τους Πολωνούς ήρθε  στο 17ο λεπτό όταν η... Ντόρτμουντ συνδυάστηκε από δεξιά  με τους Μπλαζικόφσκι κα ιΠίστσεκ, ο τελευταίος έκανε σέντρα πάρε-βάλε στον Λεβαντόφσκι που δε συγχώρεσε για το 1-0. Αδύναμος κρίκος για την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο η αριστερή της πλευρά με τον Χολέμπας να μην μπορεί να ακολουθήσει τον Μπλαζικόφσκι και τον Σαμαρά να μην μπορεί να ακολουθήσει τον Πίστσεκ.
Μετά το γκολ των Πολωνών ο ρυθμός έπεσε και οι παίκτες του Σμούντα έλεγξαν τον ρυθμό. Στο 24΄το σουτ του Κατσουράνη δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευκαιρία
Σα να μην έφταναν όλα αυτά χάσαμε και τον Αβραάμ
Στο 36ο λεπτό ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δε μπόρεσε να συνεχίσει ύστερα από ένα χτύπημα που είχε και τη θέση του πήρε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Ένα λεπτό μετά ύστερα από σύγχυση στην ελληνική άμυνα ο Περκίς λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, αλλά αστόχησε μόνος από πολύ κοντινή απόσταση.
Τα χε πει ο Βασσάρας... Αυστηρός ο Καρμπάγιο
Τα πράγματα για την Εθνική ομάδα μας δεν έλεγαν να φτιάξουν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Καρμπάγιο πιστός στις επιταγές της ΟΥΕΦΑ δε χαρίστηκε στον Σωκράτη και στις δύο περιπτώσεις που ο νεαρός αμυντικός δεν πρόσεξε είδε την κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα η Εθνική μας ομάδα να μείνει με δέκα παίκτες λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.  Πάντως ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση ο Καρμπάγιο ήταν υπέρ του δέοντος αυστηρός, μιας κι ο Ρίμπους είχε ήδη αρχίσει να γλιτρά. Όχι ότι στην πρώτη ήταν κάρτα μαρς, αλλά ο Βασσάρας τους τα είχε πει για το παιχνίδι με τα χέρια.
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Εθνική μας ζήτησε πέναλτι για χέρι του Περκίς μες την περιοχή, ωστόσο ναι μεν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γαλλοπολωνού αμυντικού, το οποίο όμως ακουμπούσε στο έδαφος με αποτέλεσμα ο Καρμπάγιο να το θεωρήσει ακούσιο. Ο Περκίς νωρίτερα είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Ρίμπους.
ΣΑΛΠΙΓΚΟΛ για το 1-1
Στο δεύτερο ημίχρονο Φερνάντο Σάντος έπρεπε να κάνει αλχημείες για να φτιάξει την δεκάδα του. Έτσι έβαλε τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Νίνη και έφτιαξε ένα σύστημα 4-4-1 με τον Κατσουράνη στόπερ στο πλευρό του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Στο κέντρο Μανιάτης και Καραγκούνης με τον Σαμαρά αριστερά και τον Σαλπιγγίδη δεξιά και στην κορυφή τον Γκέκα.
Έξι λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ισοφάρισε. Ο Τοροσίδης βγήκε από δεξιά έκανε τη σέντρα ο Γκέκας προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, ο Σέζνι έδιωξε ασταθώς και ο Σαλπιγκόλ πήρε το ριμπάουντ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας.
Η Εθνική μας φώναξε παρών, παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ, με παίκτη λιγότερο, άρχισε να καταθέτει το μεγάλο της όπλο στον αγωνιστικό χώρο . Το πάθος της.
Στο 58΄ο Ομπράνιακ με φάουλ από μακριά θέλησε να απειλήσει την εστία του Χαλκιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική αφού πέτυχε τον αρχικό της στόχο να ισοφαρίσει, έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι.
Φορτούνα στην άμυνα της Πολωνίας, α ρε Κάρα...
Στο 63ο λεπτό η Εθνική μας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Κατσουράνης με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Σαμαρά αλλά εκείνος καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση και έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στο σκορ στην Εθνική μας ομάδα που έπαιζε στα συγκεκριμένα λεπτά με ψυχή χιλίων λεόντων.Τρία λεπτά μετά απείλησαν οι Πολωνοί με κεφαλιά του Ρίμπους ύστερα από σέντρα του Μπένις. 
Στο 68' ο Σάντος έβαλε στο παιχνίδι τον Φορτούνη στη θέση του Γκέκα κι ο νεαρός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδειξε την κλάση του. Εκπληκτικήμ αλιά στον Σάλπι, εκείνος ανατράπηκε από τον Σέζνι κι ο Καρμπάγιο έδειξε πέναλτι. Στη φάση αποβλήθηκε ο Σέζνι.Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καραγκούνης αλλά ο Τιτόν που πήρε τη θέση του Ρίμπους νίκησε τον αρχηγό κρατώντας το 1-1.
Στο 75' πανηγυρίσαμε όλοι οι Έλληνες στο γήπεδο το δεύτερο γκολ του Σάλπι, ωστόσο ο Φορτούνης που έκανε τη σέντρα ήταν οριακά σε θέση οφ σάιντ.
Ο Γιώργος Σαμαράς λίγο αργότερα είχε άλλη μια καλή ευκαιρία αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Εν συνεχεία οι Πολωνοί πίεσαν και είχαν μια καλή στιγμή με τον Πολάνσκι στο 83' να σουτάρει βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον Χαλκιά. Πολύ φιλόδοξη προσπάθεια του Λεβαντόφσκι στο 85' με σουτ από πλάγια θέση στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Στο 91' οι Πολωνοί βγήκαν από δεξιά ωστόσο η σέντρα απομακρύνθηκε από τον Κατσουράνη με τη μπάλα να περνά κόρνερ λίγο πάνω από την εστία του Χαλκιά.
novasports.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com