Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο Έλληνας λαμπαδηδρόμος καίει το ευρώ στο εξώφυλλο του Economist

Ο Έλληνας λαμπαδηδρόμος καίει το ευρώ στο εξώφυλλο του Economist
Συνδυάζοντας τα δυο γεγονότα και με έναν καθαρά ειρωνικό τίτλο, το νέο εξώφυλλο του περιοδικού Economistπαρουσιάζει ένα λαμπαδηδρόμο με την ελληνική στολή να τρέχει, βάζοντας φωτιά με την δάδα και την ολυμπιακή φλόγα σε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.
''The Greek run'', είναι ο τίτλος, ένα ειρωνικό λογοπαίγνιο ανάμεσα στο ρήμα ''run'' (''τρέχω'', λόγω του λαμπαδηδρόμου) και την Ελληνική πορεία στην ευρωζώνη που ''καταστρέφει'', σύμφωνα με το περιοδικό, το ευρώ.
Το τεύχος του Economist κάνει λόγο, όπως είναι επόμενο, για το θέμα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.

pic.twitter.com/fv7JbQZT
"Αν τα ευρώ φύγουν από την Ελλάδα, η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ", γράφει χαρακτηριστικά το Economist τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, επειδή δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους επενδυτές της, ενώ οι 'Έλληνες αποσύρουν καθημερινά τις καταθέσεις τους...
"Δεν είναι καλή ιδέα το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αλλά ας ετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο", σημειώνει.
"Η μοναδική λύση της Ελλάδας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τη βοήθεια της Γερμανίας, η οποία πρέπει άμεσα να δηλώσει έμπρακτα ότι θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Καταλήγοντας, το άρθρο επισημαίνει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, η πολιτική ζωή και πραγματικότητα της χώρας θα γνωρίσει τρομερή αστάθεια, κάνοντας λόγο και για την ανερχόμενη δυναμική της Χρυσής Αυγής, την οποία αποκαλεί κόμμα "Νεοναζιστών".
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com