Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Το αεροπλάνο έπεσε και σώθηκα μόνο εγώ»

Η Juliane Koepcke ήταν 17 ετών όταν έζησε μια τρομερή εμπειρία ενός αεροπορικού δυστυχήματος.
Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1971, η Juliane, μαζί με τη μητέρα της και άλλα 90 άτομα, επιβιβάστηκε σε πτήση με προορισμό τη Λίμα του Περού. Μία τρομερή καταιγίδα και μερικές αστραπές έριξαν το αεροπλάνο που συνετρίβη σε μερικά λεπτά.
Η 17χρονη, μετά από ώρες ξύπνησε μέσα στα χαλάσματα ψάχνοντας τη μητέρα της ή κάποιον άλλο ζωντανό. Βρισκόταν στη μέση της ζούγκλας και, όπως σύντομα κατάλαβε, ήταν μόνη της. "Μπορούσα να ακούσω τα αεροπλάνα γενικά να ψάχνουν για εμάς, αλλά ήταν ένα πολύ πυκνό δάσος και δεν μπορούσαν να με δουν", θυμάται σε πρόσφατη συνέντευξή της.
Για δέκα ολόκληρες ημέρες περιπλανιόταν μέσα στη ζούγκλα τρώγοντας... ζαχαρωτά που είχε βρει σε μια σακούλα κάποιου επιβάτη ανάμεσα στα συντρίμμια. Την ενδέκατη μέρα την εντόπισαν άνδρες ενός συνεργείου διάσωσης.
Η Juliane κατάφερε να ξαναμπεί  σε αεροπλάνο μετά από ένα χρόνο, για να γυρίσει στη γενέτειρά της, τη Φρανκφούρτη.
Το 1998 επέστρεψε στον τόπο του δυστυχήματος για να αφήσει λουλούδια στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η μητέρα της. Μέχρι σήμερα όμως, όπως ανέφερε σε εφημερίδα, αναστατώνεται στη σκέψη πως η μητέρα της είχε επιζήσει από τη συντριβή και εκείνη δεν την είχε βρει: "Στις 12 Ιανουαρίου βρήκαν το σώμα της. Αργότερα ανακάλυψα ότι επέζησε επίσης από τη συντριβή, αλλά τραυματίστηκε άσχημα και δεν μπορούσε να κινηθεί. Πέθανε αρκετές ημέρες αργότερα", λέει η Juliane.

Akous
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com