Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Συνωμοσίες και πλεκτάνες στο Βατικανό



Η δικαιοσύνη του Βατικανού, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητεί τυχόν συνεργούς του οικονόμου του ποντίφικα, που συνελήφθη χθες. Πρόκειται για τον Πάολο Γκαμπριέλλι, 46 ετών, έγγαμο, ο οποίος κατηγορείται για οικειοποίηση και διοχέτευση προσωπικών επιστολών και εγγράφων του Πάπα Βενέδικτου και του γραμματέα του.

Η κρατική τηλεόραση Rai, παράλληλα, τονίζει ότι ο "συλληφθείς οικονόμος, ήταν από τα πιο κοντινά πρόσωπα του Πάπα, αφού, σχεδόν σε μόνιμη βάση, του σέρβιρε και το φαγητό". Ο πνευματικός πατέρας των καθολικών, μάλιστα, όπως αναφέρεται, τον αποκαλούσε με το χαϊδευτικό "Παολίνο".




Ο Γκαμπριέλλι, ανακρίθηκε και στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε φυλακές του παπικού κρατιδίου. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για "πιθανή ιστορία θρησκευτικής κατασκοπίας" που θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και συνέχεια για βιβλία όπως εκείνο με το ρεκόρ πωλήσεων, το "Ιλλουμινάτι".


Ο Γερμανός Πάπας είχε αναθέσει σε τριμελή επιτροπή καρδιναλίων να εντοπίσει τον υπεύθυνο των συνεχών διαρροών πληροφοριών των τελευταίων εβδομάδων. Οι καρδινάλιοι Σαλβατόρε Ντε Τζιόρτζι, Γιού λιαν Χέραντς και Γιόζεφ Τόμκο, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, απέδωσαν συγκεκριμένες ευθύνες στον Γκαμπριέλλι.


"Μπορεί να πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές διαρροές, ίσως να πρέπει να μιλήσουμε για ένα VaticanLeaks, στα χνάρια του WeakiLeaks", γράφει, σήμερα, η εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα".Σύμφωνα με τους σχολιαστές δεν αποκλείεται, η όλη αυτή υπόθεση, να συνδέεται με έναν "εσωτερικό πόλεμο εξουσίας" που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Αγίας Έδρας.


Παράλληλα, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τανλουίτζι Νούτσι, πριν από πέντε ημέρες, είχε παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο "Sua Santità", (η Αυτού Αγιότης), δημοσιεύοντας απόρρητες επιστολές που απευθύνονταν προς τον Γερμανό Πάπα. Το Βατικανό, είχε κάνει αμέσως λόγο για κλοπή, και η σύλληψη του Πάολο Γκαμπριέλλι, φέρεται, τώρα, να είναι έχει άμεση σχέση και με την όλη, αυτή, εκδοτική πρωτοβουλία.




Χιλιάδες πιστοί, τέλος, συνέρρευσαν, σήμερα, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, προς τον Πάπα Βενέδικτο τον Δέκατο Έκτο.

real.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com