Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Φτιάξτε μόνοι σας τη βαφή για τα πασχαλινά σας αυγά

Το ζήτημα δεν είναι τόσο οικονομικό (στο κάτω κάτω η βαφή για τα αυγά δεν είναι και τόσο ακριβή), αλλά κυρίως θέμα δημιουργίας και διάθεσης. O πειραματισμός και τα φυσικά συστατικά θα στεφθούν με το χαμόγελό σας όταν τα καταφέρετε. Το τσούγκρισμα αναμένεται ακόμη πιο ενδιαφέρον φέτος…
Ακολουθούν απλές οδηγίες κατασκευής τεσσάρων βαφών σε αποχρώσεις του πράσινου, του κίτρινου, του μωβ και του κόκκινου.

Μωβ
• 2 κούπες κομμένο κόκκινο λάχανο
• ¼ της κούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
Συνδυάστε το λάχανο, το ξύδι και ¼ του λίτρου νερό. Σιγοβράστε για 30 λεπτά. Σουρώστε σε ένα μεγάλο μπωλ. Βυθίστε εκεί τα αυγά το λιγότερο για 30 λεπτά. Το τελικό χρώμα εξαρτάται απολύτως από το χρώμα του λάχανου, μπορείτε δηλαδή να πετύχετε διάφορες αποχρώσεις του μωβ.








Κίτρινο
• 3 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
• 2-3 κλωστούλες σαφράν (ή και περισσότερες αν θέλετε πιο έντονο χρώμα)
Βάζετε ποσότητα ίση με τρεις κούπες νερό να βράσει. Προσθέτετε το ξύδι και το σαφράν. Αφήστε το να μουσκέψει για 10 λεπτά. Βάλτε στη συνέχεια τα αυγά μέσα στο διάλυμα για τουλάχιστον 30 λεπτά, με μεγαλύτερο όριο τις 3 ώρες.
 





 Κόκκινο-ροζέ 

 
• 2 μεσαίου μεγέθους κοκκινογούλια, χοντροτριμμένα
• 1/4 της κούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
Αναμείξτε το ξύδι, τα κοκκινογούλια και τρεις κούπες νερό. Σιγοβράστε για τριάντα λεπτά και σουρώστε σε μεγάλο μπωλ. Βυθίστε τα αυγά στο διάλυμα για τουλάχιστο 30 λεπτά αν θέλετε ένα διακριτικό ροζ, ενώ αν είστε παραδοσιακοί και θέλετε το κλασικό βαθύ κόκκινο, αφήστε τα ως και 4 ώρες.






Πράσινο (για 2 περίπου κούπες βαφή)
• 1/4 της κούπας κίτρινη βαφή (δες παραπάνω)
• 2 κούπες κόκκινη βαφή (δες παραπάνω)
Αναμείξτε τις δύο βαφές. Αφήστε τα αυγά να βυθιστούν στο διάλυμα από 30 λεπτά μέχρι 3 ώρες, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε. 

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com